Un român a făcut haos în Ungaria. Bărbatul și-a uitat o rudă într-o parcare și s-a întors după ea zeci de km pe contrasens, pe autostradă

Un român a băgat Poliția maghiară în alertă, după ce și-a uitat o rudă într-o parcare și s-a întors după ea cu mașina, pe contrasens, pe autostrada M1.

23 iul. 2021, 16:30
Un român a făcut haos în Ungaria. Bărbatul și-a uitat o rudă într-o parcare și s-a întors după ea zeci de km pe contrasens, pe autostradă

Un român

a creat haos în Ungaria, după ce și-a uitat un membru al familiei într-o parcare și a luat-o pe contrasens ca să se întoarcă după el, chiar pe autostrada M1, din zona Tata, pe benzile care duceau spre Győr.
La data de 22 iulie, la ora 9:43, poliția maghiară a primit mai multe rapoarte despre o mașina care circula pe contrasens.

Poliția a pornit în căutarea mașinii, conduse de un român, care circula pe constrasens și încetinea traficul. un sfert de oră mai târziu Poliția a primit un apel despre o mașină pe banda de urgență, care circula pe contrasens, spre Budapesta.

Autoritățile au prins șoferul rebel abia la kilometrul 73 al autostrăzii. Cel care conducea mașina era un român care a motivat gestul spunând că și-a uitat un membru al familiei într-o parcare și a luat-o pe contrasens ca să se întoarcă după el.
După control, polițiștii au constatat că românul nu era nici sub influența alcoolului, nici a drogurilor. El a primit o amendă administrativă de 100.000 HUF pentru încălcarea regulilor de circulație, relatează Libertatea.

Şoferi surprinşi în timp ce întorc pe A2 şi circulă pe contrasens

Şoferi

surprinşi în timp ce întorc pe A2 şi circulă pe contrasens. Poliţiştii fac cercetări după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini cu mai mulţi şoferi care  întorc pe Autostrada A2 şi circulă pe contrasens, majoritatea pe banda de urgenţă, dar câţiva o fac şi pe banda întâi.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că oamenii legii au început să facă cercetări pentru identificarea şoferilor care au circulat pe contrasens pe A2, după care aceştia vor fi traşi la răspundere.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Constanţa.

Într-un filmuleţ postat pe Facebook de unul dintre şoferii aflaţi în trafic se observă cum mai multe maşini circulă pe contrasens pe Autostrada A2, unele pe banda de urgenţă, iar altele chiar pe banda întâi.

Reamintim că un accident în care au fost implicate zeci de maşini a avut loc vineri dimineaţă pe A2. Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului din cauza numărului mare de victime.

Carambolul s-ar fi produs din cauza ceţii. Raed Arafat, şeful DSU, a precizat că peste 40 de autoturisme au fost distruse.

„Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat.”, a precizat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Antena 3.

De asemenea, un alt accident în lanţ a avut loc duminică, pe Autostrada Soarelui. Cinci maşini au fost implicate într-un accident în lanţ pe autostrada Bucureşti-Constanţa, în zona localităţii Dâlga din judeţul Călăraşi. În urma carambolului, două persoane au fost rănite.


loading...