Un român a scăpat de RATELE ÎN FRANCI ELVEŢIENI după ce a dat banca în judecată

Un bărbat care are un credit în franci elveţieni a obţinut suspendarea plăţii ratelor până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii, la Tribunalul Bucureşti, printr-o ordonanţă preşedinţială, avocatul acestuia spunând că este o premieră care va putea crea un precedent.

26 mart. 2015, 18:48
Un român a scăpat de RATELE ÎN FRANCI ELVEŢIENI după ce a dat banca în judecată

Un bărbat din Bucureşti a împrumutat de la bancă, în 2008, aproximativ 80.000 de franci elveţieni. Pentru că în ultima perioadă francul elveţian a crescut semnificativ în defavoarea leului, omul s-a trezit că are de plătit, lunar, în jur de 3.000 de lei, rata fiind astfel cu mult mai mare faţă de momentul la care a încheiat contractul.

Potrivit Mediafax, el a dat în judecată banca şi a reclamat clauzele abuzive, cerând restituirea banilor pe care i-a dat în plus. Procesul acestuia se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În paralel, bărbatul a cerut instanţei, respectiv Tribunalului Bucureşti, într-o acţiune separată, prin ordonanţă preşedinţială, suspendarea plăţii ratelor bancare până la soluţionarea primului proces.

În urma analizării probelor, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării obligaţiei de plată a ratelor lunare aferente contractului de credit şi de garanţie până la pronunţarea asupra fondului cauzei. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, motiv pentru care bărbatul nu va mai plăti ratele până când nu va exista o decizie în dosarul de fond.

Citeşte şi: ANPC, către băncile cu credite în franci: „Vreau soluţii concrete. Până acum şi-au bătut joc!”