Un român ar putea fi condamnat la 50 de ani de închisoare pentru o tentativă de jaf în SUA

Românul judecat în Statele Unite pentru că a încercat să o jefuiască pe milionara Anne Bass a fost găsit vinovat. El poate primi o sentinţă de până la 50 de ani de închisoare.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 21:01
Un român ar putea fi condamnat la 50 de ani de închisoare pentru o tentativă de jaf în SUA

Românul Emanuel Nicolescu a fost găsit vinovat de tentativă de jaf şi sechestrare.

În urmă cu 5 ani, bărbatul, alături de alţi doi români, a încercat să o jefuiască pe milionara Anne Basse. Scenariul pus la cale pare rupt din filme: cei trei români au intrat în casa milionarei, îmbrăcaţi în ninja. Ei au legat-o pe femeie, apoi şi pe iubitul ei. Pe urmă, le-au injectat albastru de metil. Au spus că substanţa este un virus şi că antidotul va fi administrat în schimbul a 8,5 milioane de euro. Pentru că victimele nu le-au dat suma cerută, atacatorii le-au dat un somnifer şi au fugit.

Cazul a fost anchetat de către Biroul federal de investigaţii. Acum câteva zile, doi agenţi FBI au venit în România pentru a preleva probe ADN de la Ştefan Barabaş, un alt suspect. Acum, bărbatul este de negăsit. În acest caz, autorităţile din Statele Unite îl caută pe Nicolae Helerea, al treilea român implicat în acest caz.