Un român câştigă MILIOANE de dolari din sfaturile pe care le dă liderilor lumii

Poreclit Machiavelli, un român câştigă anual un MILION de dolari din sfaturile pe care le dă liderilor lumii. Politolog şi strateg militar respectat, românul Edward Nicolae Luttwak este considerat a fi unul dintre cei mai influenţi oameni de pe planetă.

RomaniaTV.net
06 ian. 2016, 17:17
Un român câştigă MILIOANE de dolari din sfaturile pe care le dă liderilor lumii

Născut la Arad în 1942, Edward Nicolae Luttwak emigrează la o vârstă fragedă în Italia. Şcolit apoi la Londra şi peste Ocean, românul cu diplomă de analist economic ajunge să predea la două instituţii de prestigiu din Statele Unite, Universitatea Georgetown şi Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale din Washington, potrivit România TV.

Totodată, Luttwak a fost sfetnicul unor mari generali de armată şi şefi ai diplomaţiei americane. El a fost şi consultant al şefului Pentagonului, al Consiliului Naţional de Securitate şi al forţelor aeriene americane.

În anii 90, fostul preşedinte american George Bush Senior le-a cerut generalilor săi să-l consulte pe Luttwak înainte de declanşarea Primul Război din Irak, iar acesta i-a ajutat cu strategia bombardării forţelor irakiene din Kuweit, emirat ocupat la acel moment de regimul lui Sadam Husein. Pentru acea operaţiune, însă nu numai, Luttwak este numit şi „marele strateg”.

Nivelul de stragie generală este cel mai sus, deasupra oricărui nivel militar, şi este nivelul la care se obţin rezultatele.

Anual, zeci de lideri influenţi sau oameni obişnuiţi vin pentru a-i cere felurite sfaturi. Chiar şi Dalai Lama l-a vizitat în casa lui din Maryland, pentru a-i cere sfaturi. Astfel, din consilierea acordată guvernanţilor din întreaga lume şi din cărţile sale câştigă circa 1 milion de dolari pe an.