Un român din Spania a donat 500 de paturi pentru spitalele care au nevoie

Un român stabilit în localitatea Onda din Spania, a donat 500 de paturi spitalelor pline de pacienți. Armata a venit cu 11 camioane militare pentru a le ridica de la depozit.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 07:40
Un român din Spania a donat 500 de paturi pentru spitalele care au nevoie

Nu este pentru prima dată când românul face astfel de donații. Inițial, bărbatul a cumpărat 15 paturi pentru Spitalul La Plana, iar alte 15 au fost donate Spitalului General din Castelló.

Ultima donație, de 450 de paturi, a fost făcută miercurea trecută, pe 1 aprilie. Militarii spanioli au venit cu 11 camioane pentru a le putea transporta către unitățile medicale din proximitate.

Citeşte şi: Vârf epidemie de coronavirus în România. Raed Arafat explică în ce condiţii poate face faţă sistemul medical

„Dacă este necesar, suntem aici să ajutăm”, le-a mărturisit românul reporterilor de la El Periodico Mediterraneo, încă obosit de la încărcarea sutelor de paturi în camioane.

Convoiul militar nu a trecut neobservat de localnici, însă puțini au știu că este vorba despre un transport de paturi. Au fost câteva paturi specifice spitalelor însă altele nu, pentru casă, dar autoritățile au zis că au nevoie de ele cu atât mai mult cu cât vot instala spitale de campanie, așa că nu am ezitat niciun moment”, a mai spus Cosmin.

Citeşte şi: COVID-19. Spania este noul focar al pandemiei, peste 900 de decese, pentru a doua zi consecutiv

Spania este a doua cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus. Până în acest moment au fost raportate 131.646 de îmbolnăviri și 12.641 de decese.