Un român din Spania, ales pentru a treia oară primar

Aurel Truță este originar din Alba Iulia și recent a câștigat al treilea mandat de primar în Paramo de Boedo, o localitate mică din nordul Spaniei.

29 mai 2023, 12:30
Un român din Spania, ales pentru a treia oară primar

Aurel Truță a emigrat în Spania în urmă cu 20 de ani. A lucrat în agricultură, a fost chelner și constructor. A ajuns în Paramo de Boedo pentru niște lucrări de construcții și i-a plăcut atât de mult, încât și-a cumpărat o casă aici, scrie G4media.ro.

A renovat primăria, biserica, a amenajat un cabinet medical și un loc de joacă sigur pentru copii.

Citește și: Cât costă viaţa în Spania. Scandal pe un grup de români: „Căutați un sat liniștit şi mergeți o dată pe săptămână la cumpărături”

A decis să se implice și în politică și a candidat și a și fost ales primar. Recent, Aurel Truță a câștigat cel de-al treilea mandat în Paramo de Boedo.

„Îi felicit pe românii care s-au implicat în alegerile locale din Spania indiferent de culoarea politică, un act de normalitate. De asemenea, îi urez succes domnului Aurel Truță reales primar în localitatea Páramo de Boedo, un exemplu de curaj și de integrare în societatea gazdă”, a scris pe Twitter, ambasadorul României în Spania, George Bologan.

Citește și: Pensia de vis trăită în Spania. Cum au ajuns doi români să aibă parte de o bătrânețe ca în filme