Cât costă viaţa în Spania. Scandal pe un grup de români: „Căutați un sat liniștit şi mergeți o dată pe săptămână la cumpărături”

Cât costă viaţa în Spania. Doi pensionari români, stabiliți în Franța, au vrut să afle de pe grupul românilor din Spania care sunt costurile unei vieţi decente pe meleagurile spaniole. Răspunsurile au fost diverse şi au creat discuţii în contradictoriu.

04 mai 2023, 16:57
Cât costă viaţa în Spania. Scandal pe un grup de români: „Căutați un sat liniștit şi mergeți o dată pe săptămână la cumpărături”

Cât costă viaţa în Spania. În timp ce unii au spus că poți trăi foarte bine cu 1.000 – 1.500 de euro, alții au spus că, dacă ai casa ta în România, o poți duce mai bine decât în Spania.

Citeşte şi: Pensia de vis trăită în Spania. Cum au ajuns doi români să aibă parte de o bătrânețe ca în filme

Cât costă viaţa în Spania

Căutați un sat, o căsuță cu un petic de pământ unde să cultivați câte ceva și puteți găsi o chirie cu 350-400 euro, adăugați la preț gazele, curentul, benzina pentru mașină și dacă gătiți în casă și nu mergeți prea des la restaurant adăugați încă 250 euro de persoană dacă sunteți chivernisiți. Nu vă luați după grozăviile pe care le citiți pe aici.

Eu am trăit 24 de ani în Spania în Madrid și nu cheltuiam mai mult de 500 euro pe lună pentru două persoane, și nu din lipsă, ci atât cheltuiam. Acum, depinde ce vreți și mai ales unde vreți să trăiți, fiindcă există o diferență foarte mare de preț în funcție de zonă.

Marile orașe au și prețuri pe măsură. Și încă ceva: viața în Spania este mult mai ieftină și mai relaxată decât în Franța și știu ce spun fiindcă cea mai bună prietenă a mea locuiește acolo și eu mă crucesc când aud ce prețuri sunt! Acum, depinde și câți ani ați lucrat și ce pensie veți primi, însă vă recomand Spania”, a scris unul dintre membrii grupului.

Din experință spun. Cu 1.200 de euro am trăit două persoane. Nu ne-a lipsit nimic. Depinde cum te gospodărești”, a comentat un membru al grupului.

Între 700 și 1.000 de euro chiria dacă nu aveți apartamentul vostru, plus lumină, apă, gaze și dacă nu aveți obisnuința să iesiți la baruri și restaurante 500 cred că vă ajunge pentru mâncare. În total 2.000 de euro”, a scris altcineva.

Mergeți în Extremadura, căutați un sat liniștit, mergeți odată pe săptămână la cumpărături la Sola Rica și cu 1.200 de euro trăiți lux. Eu cu soția mea fumăm amândoi, eu beam 2-3 beri zilnic, ieșeam la fieste, ieșeam la baruri seară de seară aproape, plăteam chirie, utilități și lucram la câmp. Faceți singuri un calcul”, a scris un alt român în grupul din Spania.

Văd că mulți aici spuneți că 1.000-1500 trăiești bine. Trăiți cu aer sau mâncați doar o dată pe zi? Nu fac mișto de nimeni, dar la cât au crescut prețurile nu știu cum o scot unii la capăt cu banii ăia”, a scris altcineva.