Un român din Spania, care şi-a împuşcat colegii de muncă şi doi poliţişti, va fi EUTANASIAT. Decizia judecătorilor este DEFINITIVĂ

Un român din Spania, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, a obţinut în instanţă dreptul de a fi eutanasiat. Acesta a rămas complet paralizat după ce a şi-a împuşcat colegii de muncă şi a tras în doi poliţişti.

05 aug. 2022, 14:58
Un român din Spania, care şi-a împuşcat colegii de muncă şi doi poliţişti, va fi EUTANASIAT. Decizia judecătorilor este DEFINITIVĂ

Un român condamnat la închisoare în Spania pentru tenstativă de omor este primul deţinut din această ţară care a obţinut dreptul de a fi eutanasiat.

Un român din Spania condamnat la închisoare va fi eutanasiat. Decizia de ultimă oră a judecătorilor

Citeşte şi Șapte dintre bărbații acuzați că i-au bătut pe polițiștii din Târgoviște, la înmormântarea unei fetiţe ucise într-un accident rutier, reținuți. Mama şi bunica micuţei au fost şi ele reţinute

Marin Eugen Sabău a lucrat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona, dar a fost concediat din cauza numeroaselor conflicte la locul de muncă. A vrut să se răzbune, iar pe 14 decembrie 2021 a intrat înarmat în sediul fostului loc de muncă și și-a împușcat 3 foști colegi, rănindu-i grav.

Speriat de ceea ce făcute, a fugit și s-a baricadat într-o fostă fermă din apropiere. A fost găsit la scurt timp de poliţişti. În încercarea de a scăpa, Sabău a început să tragă în oamenii legii, reuşind să rănească doi dintre ei. În cele din urmă, bărbatul a fost împuşcat de poliţişti. În urma incidentului, acesta a rămas complet paralizat.

Anul acesta, Sabău a cerut să fie eutanasiat, având avizul medicilor și al comisiei de de evaluare. O primă instanță i-a aprobat cererea, însă decizia a fost contestată de victime. Ulterior, judecătorii din Tarragona au decis că nu există motive legale pentru revocarea deciziei pronunțate anterior, considerând că „situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” în care se află Marin Eugen Sabău îi legitimează cererea de moarte voluntară, relatează El Pais, citat de Digi24. 

Astfel, Sabău va deveni primul deținut din Spania care a obținut dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în 2021.

Nu s-a stabilit data la care românul va fi eutanasiat.

Citeşte şi Pensionară jefuită în lift după ce scosese bani de la bancă. Cele două femei care i-au furat banii sunt recidiviste. VIDEO