Un român plăteşte lunar 2.400 de dolari pentru un buncăr de lux în care stă pe durata pandemiei. Cum arată adăposturile miliardarilor

De teama coronavirusului, bogătaşii lumii au fugit în Noua Zeelandă, însă cum nu se simt în siguranţă peste mări şi ţări au ales să se prătejeze de pandemie în buncăre de lux. 

22 apr. 2020, 08:48

Condiţiile de securitate sunt atât avandate, încât The Sun relatează povestea unui miliardar panicat, care a trebuit să-l cheme pe contractorul care i-a proiectat buncărul deoarece nu își putea da seama cum să pătrundă înăuntru.

Între alte exemple oferite de publicaţia britanică se află şi cel al antreprenorului român Mihai Dinulescu, care s-a refugiat în Noua Zeelandă împreună cu soţia. Perechea a închiriat un buncăr de lux în insula Waiheke pentru care plăteşte lunar 2.400 de dolari. Cei doi au ajuns la Auckland cu doar patru zile înainte ca Noua Zeelandă să își închidă granițele pentru străini. Absolvent de Harvard, Dinulescu lucrează în Sillicon Valley, la Ao Air, o companie nou înființată care vrea să proiecteze o mască de filtrare a aerului care să rivalizeze cu modelul N95.

Citeşte şi Grupul de Comunicare Strategică neagă că ar exista un scenariu 5 al pandemiei de coronavirus: „Această sintagmă este o speculaţie”

Am luat urma miliardarilor. Am vrut să vedem unde se refugiază ceilalți oameni din Silicon Valley. Până acum n-am întâlnit nici unul, toți sunt în izolare„, a declarat Mihai Dinulescu, pentru Bloomberg.

Între miliardarii la care face referire Dinulescu se numără cu siguranţă Peter Thiel, co-fondatorul Pay Pal, care deţine în Noua Zeelandă o casă de 4,7 milioane dolari, dotată inclusiv cu „cameră de panică”.

Buncărele, din Dakota de Sud:

Buncărul, pe dinafară:


: