Un român riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia. Este acuzat de trafic de droguri

Potrivit Mediafax MAE a precizat, joi, că un cetăţean român este arestat în Malaezia din luna octombrie 2011, fiind suspectat de trafic de droguri. Cazul este cunoscut Ambasadei României la Kuala Lumpur, care a informat MAE, după ce, la începutul lunii noiembrie 2011, a verificat şi a primit de la autorităţile locale confirmarea informaţiei.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 22:02
Un român riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia. Este acuzat de trafic de droguri

Familia acestuia a fost informată şi a oferit unele detalii suplimentare. Consulul român la Kuala Lumpur l-a vizitat în penitenciar pe cetăţeanul român la data de 4 noiembrie şi menţine o legătură nemijlocită cu acesta, mai spune MAE.

Misiunea a întreprins demersuri pentru identificarea pe plan local a unor avocaţi specializaţi în astfel de cazuri penale.

„La ora actuală, procedura judiciară iniţiată în acest caz se află în faza de urmărire penală. În consecinţă, nu s-a pronunţat încă o hotărâre judecătorească de condamnare. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, informaţiile existente la dosarul cauzei nu pot fi făcute publice. Legislaţia malaeziană în materie penală este deosebit de drastică, o persoană condamnată pentru trafic de droguri fiind pasibilă de pedeapsa capitală”, a menţionat MAE.