Un român salvează Sierra Leone

Un român salvează Sierra Leone, titrează portalul de ştiri News Time Africa. Este vorba de Frank Timiş, despre care jurnaliştii spun că a readus speranţa şi a pus din nou pe hartă ţara din vestul Africii.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 08:28
Un român salvează Sierra Leone

Compania African Minerals, deţinută de Frank Timis, a anunţat primul transport de minereu din fier din Sierra Leone, dupa 30 de ani în care ţara nu mai făcuse niciun export.

Frank Timiş a descoperit în urmă cu trei ani unul dintre cele mai mari zăcăminte de fier din Africa şi din lume, adică 12 miliarde de tone şi a implementat cel mai rapid proiect dezvoltat vreodată în istoria mineritului.

Potrivit „News Time Africa”, omul de afaceri a făcut şi donaţii masive către stat, de aproape un milion de dolari, cu ocazia celor 50 de ani de independenţă, dar şi alte acte de filantropie.

Astfel, cu ajutorul românului, Sierra Leone va deveni cel de-al treilea mare exportator de fier din lume, în condiţiile în care, astăzi, cererea pentru fier este foarte mare la nivel global.

Frank Timiş ocupă prima poziţie în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,6-1,65 miliarde de euro.

Frank Timiş este cunoscut drept iniţiatorul controversatei afaceri Rosia Montană. El şi-a început cariera ca simplu şofer de camion in Australia. In 1995, după o lunga serie de afaceri ratate în Australia, Timiş a înfiintat Gabriel Resources NL Australia, pentru a exploata rezervele de aur de la Roşia Montană.

Milionarul romano-australian care trăieste la Londra a fost implicat de-a lungul timpului în multe scandaluri la nivel înalt: Matser-Tender, privatizarea PETROM, afacerea RAFO-VGB sau afacerea Regal Petroleum sunt doar câteva dintre ele.