Un rus, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, îşi scoate medalia la licitaţie, pentru a-i ajuta pe copiii ucraineni. El donează cauzei şi o jumătate de milion de dolari

Care este prețul păcii? La această întrebare ar putea primi un răspuns parțial luni seară, când jurnalistul rus Dmitri Muratov își va scoate la licitație medalia cu Premiul Nobel pentru Pace. Încasările vor merge direct către UNICEF în eforturile sale de a ajuta copiii strămutați de războiul din Ucraina.

20 iun. 2022, 18:10
Un rus, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, îşi scoate medalia la licitaţie, pentru a-i ajuta pe copiii ucraineni. El donează cauzei şi o jumătate de milion de dolari

Dmitri Muratov, distins cu Premiul Nobel pentru Pace în octombrie 2021, a contribuit la înființarea ziarului independent rus Novaia Gazeta și a fost redactorul-șef al publicației când a fost închisă în martie, pe fondul reprimării jurnaliştilor de către Kremlin și a disidenței publice în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. .

A fost ideea lui Muratov să-și scoată la licitație premiul, anunțând deja că va dona premiul în numerar, însoțit de un cec 500.000 de dolari, unei organizații de caritate. Ideea donației, a spus el, „este de a oferi copiilor refugiați o șansă pentru un viitor”, transmite NBCNews.com.

Citeşte şi Herta Muller, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură, avertizează: „Cadavrele sunt lucru obişnuit pentru Putin. Trebuie pus la punct acum”

Într-un interviu pentru The Associated Press, Muratov a spus că este deosebit de îngrijorat de copiii care au rămas orfani din cauza conflictului din Ucraina. „Vrem să le dăm viitorul înapoi”, a spus el.

„Trebuie să devină un început al unui flash mob ca exemplu de urmat, astfel încât oamenii să-și scoată la licitație bunurile de valoare pentru a-i ajuta pe ucraineni”, a spus Muratov într-un videoclip publicat de Heritage Auctions, care se ocupă de vânzare.

Citeşte şi Volodimir Zelenski, propus pentru premiul Nobel pentru Pace. Ce trebuie să se întâmple pentru ca acesta să poată fi nominalizat