Un salvamar român, erou în Italia! A salvat viaţa unui copil, după ce l-a resuscitat timp de 12 minute

Un salvamar român a devenit eroul presei din Italia, după ce a salvat viața unui copil de 12 ani aflat în pericol să se înece. Românul l-a resuscitat pe băiat timp de 12 minute.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 08:23
Un salvamar român, erou în Italia! A salvat viaţa unui copil, după ce l-a resuscitat timp de 12 minute

Alin, în vârstă de 38 de ani, este salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia, și este expert în curse cu obstacole, precum „Spartan Race”. Dacă nu ar fi avut această pregătire, probabil că băiețelul de 12 ani nu ar fi putut fi readus la viață, scrie La Repubblica.

„Mi-am făcut treaba, aplicând toate tehnicile pe care le-am învățat în acești ani„, a adăugat salvamarul român, în vârstă de 38 de ani.

Citeşte şi: Firmele cu capital ascuns nu vor mai putea participa la licitaţii. „Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum”

El spune că i-a făcut copilului masaj cardiac și manevre de respirație, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul a deschis ochii, în timp ce mama acestuia plângea. Copilul a fost preluat apoi de medicul chemat prin apelul de urgență și transportat cu elicopterul la un spital din Roma.

„Când l-am scos din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut manevrele prevăzute de protocolul BLS (Basic Life Support), procedură de prim-ajutor care include și resuscitare cardio-pulmonară”, a afirmat Alin.

Citeşte şi: Accident grav în Spania. Un român de 35 de ani a murit pe loc

Alin mai spune că a fost contactat de mama copilului, care l-a asigurat că băiatul ei este bine, fiind externat: „Mi-a promis că va veni la plajă să-mi mulțumească personal”.

„Multe mulțumiri lui Alin pentru că i-a salvat viața fiului meu”, a transmis Olga, mama băiețelului.


loading...
Partenerii noștri