Un SATELIT sud-coreean a surprins o imagine de pe teritoriul ROMÂNIEI

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că satelitul sud-coreean Kompast-2 a capturat o imagine a României în cursul lunii ianuarie. Satelitul a fotografiat o zonă geografică de tranziţie, în care sunt vizibile terenuri arabile.

11 mart. 2013, 14:47

Satelitul Kompsat-2 a fotografiat suprafaţa României în cursul zilei de 2 ianuarie 2013, când a surprins regiunea central-sudică a ţării, o parte din Carpaţi la nord şi regiuni mai joase la sud, în apropierea râului Cotmeana. Zona fotografiată se află la 110 kilometri de Bucureşti, Bulgaria fiind la 120 de kilometri depărtare, potrivit The Guardian Express.

Citeşte şi Coreea de Sud intră în clubul închis al puterilor spaţiale din Asia VIDEO

Lansat în 2006, satelitul aparţine Guvenului din Coreea de Sud, fiind un satelit care poate îndeplini mai multe funcţii, programat de Institutul Coreean de Cercetare Aerospaţială. El continuă munca predecesorului său, Kompsat-1. ESA sprijină Kompsat, folosindu-se de infrastructura de la sol pentru a primi, procesa şi distribui informaţia către utilizatori.

Citeşte şi NASA a lansat un satelit pentru a monitoriza schimbările de pe Terra VIDEO

Potrivit publicaţiei britanice, un zoom al fotografiei arată o zonă agricolă, divizată în sute de terenuri arabile, care aduc aminte de regimul comunist. În perioadă respectivă, zona era intens lucrată. Ulterior, zona a fost fragmentată în terenuri mai mici, lucrate de ţărani. România a devenit membră a ESA la data de 22 decembrie 2011.