Un senator propune modificarea legii antifumat pentru ca fumatul să fie permis pe terase şi în cazinouri

Senatorul PSD Sorin Bota a anunțat oficial că va depune un proiect legislativ având drept scop amendarea legii antifumat. Potrivit amendamentelor formulate de Bota, fumatul ar putea fi permis în sălile de cazino și pe terase, indiferent de numărul de pereți.

28 mart. 2016, 14:23
Un senator propune modificarea legii antifumat pentru ca fumatul să fie permis pe terase şi în cazinouri

Senatorul Sorin Bota vrea să facă legea antifumat mai permisivă. Potrivit amendamentelor formulate de acesta, fumatul ar putea fi permis în sălile din cazinouri și pe terase, indiferent de numărul de pereți, potrivit obiectiv.info.

Inițiativa senatorului nu este unică. Deputatul PND, avocatul Daniel Fenechiu, a depus recent o inițiativă care ar permite fumatul în locuri publice. Proiectul defineşte mai clar spaţiul public închis şi permite amenajarea locurilor speciale „destinate fumatului”, precum şi înfiinţarea „cluburilor pentru fumători”.

Daniel Fenechiu spune că actuala lege este o „prostie” şi are afecte adverse, pe care iniţiatorii nu le-au luat în calcul. „Legea este similară cu legea prohibiţiei din SUA şi eu vă spun că românii sunt extrem de inventivi şi vor găsi tot soiul de remedii la această lege. Dacă cineva îşi face o clădire rotundă şi permite fumatul în clădirea rotundă, pe reglementarea legii nu văd cum pot să-i amendez pe ăia. Că la o clădire rotundă nu vorbeşti de doi pereţi şi un tavan”, a explicat acesta.

Şi seputatul independent Viorel Blăjuţ consideră că fumătorii trebuie trataţi la fel de corect ca nefumătorii. Împreună cu alţi parlamentari, Blăjuţ a depus un set de amendamente la legea antifumat, care permit fumatul în spaţii special amenajate.

CITEŞTE ŞI: Un deputat aruncă bomba: Ce se întâmplă dacă trei parlamentari sunt prinşi fumând în Parlament? „Se închide unitatea”