Un sibian revoluţionează masa de Crăciun. Vom înlocui porcul cu oaia africană

Un crescător de animale din comuna Poplaca, judeţul Sibiu, a adus în România oi africane. Carnea este mai gustoasă decât a oilor din România şi poate înlocui cu uşurinţă tradiţionalul porc de Crăciun.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 14:45
Un sibian revoluţionează masa de Crăciun. Vom înlocui porcul cu oaia africană

Vasile Opriş nu a crescut niciodată animale până acum. În primăvară s-a hotărât să cumpere oi africane, iar acum a ajuns la 70 de exemplare. „Oile acestea sunt crescute pentru carnea lor. Au o carne foarte dulce„, a spus Vasile Opriş.

Oile de Camerun s-au acomodat foarte bine pe plaiurile mioritice, iar în câţiva ani vom putea înlocui porcul de Crăciun cu oaia de Camerun şi asta pentu că au o carne foate gustoasă, seamănă puţin la gust cu carnea de vânat sălbatic şi, în plus, este foarte sănătoasă.

Deocamdată, Vasile Opriş nu vinde oile pentru carne, pentru că vrea să le înmulţească. „Am degustat noi primii si ne-a plăcut. Le-a dat şi unor prieteni să încerce carnea şi au rămas mulţumiţi. Nu avem oi pentru tăieri, deocamdată”, a spus crescătorul.

Un miel se vinde cu 100 de euro, iar o oaie ajunge până la 250 de euro. Vasile Opriş este singurul crescător de astfel de oi din Transilvania şi are cele mai multe exemplare din toată ţara.