Un singur membru al trupei Goodbye to Gravity, supravieţuitor în incendiul din clubul Colectiv

Patru dintre cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity au murit în urma incendiului din clubul Colectiv. Alex Pascu, liderul formației, a fost transferat miercuri seara de la Spitalul Floreasca la Paris, dar inima lui s-a oprit chiar la aterizare, pe aeroport. Alex avea 33 de ani și era fiul marii campioane la scrimă Ana Pascu. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru au murit în noaptea incendiului, iar Bogdan Enache, bateristul, o săptămână mai târziu.

12 nov. 2015, 10:29

Miercuri seara, Alex Pascu, basistul Goodbye to Gravity, s-a stins din viaţă pe aeroportul din Franţa.

În noaptea tragediei, Alex Pascu era fericit că, după multă muncă, trupa lansa noul album. Ultima persoană cu care a vorbit chiar înainte de concert a fost mama sa, marea campioană la scrimă Ana Pascu. Apoi s-a declanșat iadul. Alex a suferit arsuri grave pe faţă şi corp, dar şi pe căile respiratorii. Mama sa a stat tot timpul lângă el, în spital. Medicii aveau mari speranţe, așa că au decis să îl transfere în străinătate. Un avion l-a dus la Paris, unde urma să fie tratat la o clinică specială de chirurgie plastică. În timpul zborului însă, starea lui Alex s-a agravat, iar inima i-a cedat chiar pe aeroportul din Paris, la scurt timp după aterizare. Medicii s-au chinuit să îl resusciteze 45 de minute.

Alex a luptat până în ultima clipă pentru viaţa sa. În spital i-a şocat pe doctori. Deşi sedat puternic, la un moment dat s-a trezit şi a început să ţipe: foc, foc, fugiţi oameni! Medicii au fost îngroziţi, pentru că pacienţii aflaţi sub efectul sedativelor şi morfinei nu visează.

Trupa Goodbye to Gravity a pierdut astfel 4 oameni din 5. Cei doi chitarişti, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în noaptea incendiului, iar Bogdan Enache, bateristul, o săptămână mai târziu, în timp ce era transportat în Elveţia.

Vlad Ţelea avea 38 de ani şi era absolvent al Universităţii de Arhitectură Ion Mincu. Muzica era marea sa pasiune, iar vineri lansa împreună cu colegii săi de trupă „Mantras of war”, al doilea album al grupului.

Sfâşiat de pierderea fiului său, tatăl lui Vlad Ţelea a declarat, printre lacrimi: „Trei dintre ei erau arhitecţi. Vlad are o fetiţă de doi ani şi jumătate, de care acum o să ne îngrijim şi noi. Monica, soţia lui, este şi ea destul de singură. Intrăm într-o altă viaţă. Soţia lui a fost şi ea în club, era cu el acolo. A fost în spate şi a reuşit să iasă. Pe el l-au scos spre sfârşit, era deja în stop cardio-respirator. L-au resuscitat de mai multe ori, l-au intubat, n-a putut fi salvat în niciun fel. Muzica era una dintre pasiunile lui şi era în culmea fericirii„.

 
Chitaristul Mihai Alexandru se numără printre cele 53 de persoane decedate în incendiul grav produs vineri seară în clubul Colectiv, unde acesta şi colegii săi de trupă aveau programat un concert pentru a-şi promova cel mai recent album, „Mantras of War”. În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Din păcate, nici viaţa lui Bogdan Enache nu a mai putut fi salvată.

Bogdan Enache era internat la Spitalul de Arşi, iar familia sa a cerut transferul la un spital din străinătate. Un avion SMURD a plecat duminică, la ora 16.20, cu bateristul trupei Goodbye to Gravity, către o clinică din Zurich (Elveţia), însă aceasta nu a mai ajuns la destinaţie, din cauză că starea lui Bogdan s-a înrăutăţit.

Potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, Bogdan Enache care ar fi fost programat iniţial să fie transferat în Franţa, dar din motive necunoscute destinaţia sa a fost schimbată. „Iniţial, se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia. Deci va pleca în Elveţia”, spunea Niţescu înainte ca aeronava să decoleze din Bucureşti.

Surse medicale declarau sâmbătă că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceleaşi surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a rămas în viaţă. El se recuperează la o clinică din Olanda.

După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

INCENDIU CLUB COLECTIV. Iubita lui Andrei Găluţ a pierdut lupta cu moartea şi s-a stins pe un pat de spital

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.