Un șofer a fost amendat cu 5.610 lei și a rămas fără permis 5 luni după o urmărire în trafic de 20 km pe Autostrada A1

Un șofer care circula cu 171 de kilometri pe oră, pe A1, a fost urmărit în trafic de poliţişti după ce a refuzat să oprească. Agenții au plecat în urmăriarea lui și au reușit să-l oprească abia după 20 de kilometri. Șoferul a fost amendat şi pentru conducere agresivă şi a rămas fără permis pentru următoarele 5 luni.

22 ian. 2024, 14:09
Un șofer a fost amendat cu 5.610 lei și a rămas fără permis 5 luni după o urmărire în trafic de 20 km pe Autostrada A1

Un şofer de 32 de ani din judeţul Sibiu a rămas fără permis de conducere pentru 150 de zile după ce a fost prins când circula cu o viteză mult peste limita legală, pe autostrada A1, şi a refuzat să oprească la semnalul poliştilor din Alba, lovind o baliză. El a fost urmărit în trafic pe o distanţă de 20 de kilometri, timp în care a schimbat benzile de circulaţie, conducând inclusiv pe cea de urgenţă. Bărbatul a fost amendat cu 5.610 lei.

”La data de 21 ianuarie 2024, în jurul orei 15:00, poliţiştii Biroului Poliţia Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat, la km 325, pe sensul spre Râmnicu Vâlcea, un autoturism înmatriculat în judeţul Sibiu, care circula cu viteza de 171 de kilometri/oră, în zona unde limita de viteză este de 130 de kilometri/oră. Autoturismul a fost identificat, în trafic, în zona kilometrului 316, balizată corespunzător, prin devierea traficului din banda 2 în banda 1, dar nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, lovind o baliză”, a transmis, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, după ce pe reţelele sociale au apărut imaginile surprinse pe A1.

Astfel, autoturismul a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri, pe parcursul cărora şoferul a adoptat un comportament agresiv, prin trecere repetată de pe o bandă de circulaţie pe alta, dar şi pe banda de urgenţă. Autoturismul urmărit a fost oprit la kilometrul 296.

”La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 32 de ani, din Porumbacu, judeţul Sibiu, faţă de care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru conducere agresivă, nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor, circulaţie pe banda de urgenţă, folosirea telefonului mobil şi pentru că a lovit baliza în încercarea de a evita oprirea, cu amendă în valoare totală de 5.610 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 150 de zile”, a arătat sursa citată.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest şi cu aparatul drogtest, care au indicat că nu se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.