Un șofer de 91 de ani a murit după ce a provocat un accident rutier. Cum s-a produs tragedia

Un șofer de 91 de ani a murit într-un accident produs în județul Timiș. Doi pasageri din mașina nonagenarului au fost răniți.

24 nov. 2023, 12:25
Un șofer de 91 de ani a murit după ce a provocat un accident rutier. Cum s-a produs tragedia
Accident mortal provocat de un șofer de 91 de ani

Un șofer în vârstă de 91 de ani a murit într-un accident rutier produs în județul Timiș. Doi pasageri din mașina acestuia au fost răniți. Nonagenarul s-a izbit cu mașina de o autoutilitară parcată pe marginea drumului.

Citește și: Despăgubire-record de 1,3 milioane de euro pentru un român mort într-un accident rutier. Familia sa va primi şi o pensie lunară de 3.400 de euro

Accidentul s-a produs în dimineața de vineri, 24 noiembrie, pe drumul județean 595 A, care face legătura între localitățile Ghilad și Deta din județul Timiș.

„În urma impactului, a rezultat decesul bărbatului, în vârstă de 91 de ani și rănirea pasagerilor acestuia, respectiv o femeie, în vârstă de 69 de ani și un bărbat, în vârstă de 79 de ani. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală de culpă”, a anunțat IPJ Timiș.

Citește și: Accident teribil în Arad. Un bărbat a murit şi altul a fost grav rănit

Un proiect legislativ aflat în dezbatere publică prevede că șoferii care au peste 70 de ani vor preschimba documentul, cu controale medicale obligatorii, la cinci ani, iar conducătorii auto de peste 80 de ani vor fi testați din doi în doi ani.

„Ministerul Afacerilor Interne, la sfârşitul anului 2022, a transmis următorul comunicat: «În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022-februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel naţional, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012-februarie 2013».

Ce se înţelege din acest comunicat este că urmează o perioadă foarte încărcată din punct de vedere al numărului de persoane care doresc să reînnoiască permisul de conducere.(…) Anual obţin permis de conducere în jur de 325.000 persoane, ceea ce înseamnă că la cele 450.000 de permise de conducere pe care Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor trebuie să le prelucreze, se mai adaugă un număr aproximativ de 81.000 de permise noi care trebuie să fie prelucrate şi eliberate.

Acest lucru a dus la stres major atât pentru angajaţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor din toată ţara din cauza numărului foarte mare de dosare care trebuie să le prelucreze”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.