Un şofer de autobuz a condus pe contrasens în Galaţi. Explicaţia dată poliţiştilor: „Nu ştiu traseul” VIDEO

Şoferul unui autobuz a fost filmat în timp ce circula pe contrasens, pe o stradă de la intrare în oraşul Galaţi. Oprit de poliţişti, bărbatul a mărturisit că nu ştia traseul. Reprezentanţii societăţii de transport Transurb Galaţi susţin că explicaţia este "surprizătoare" deoarece şoferul este angajat de 30 de ani.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 05:37
Un şofer de autobuz a condus pe contrasens în Galaţi. Explicaţia dată poliţiştilor: „Nu ştiu traseul” VIDEO

Incidentul a fost surprins în Galaţi de o cameră video amplasată pe o maşină de Poliţie. În imagini se vede cum şoferul de autobuz a circulat pe contrasens.

Oprit de poliţişti, şoferul a oferit o explicaţie inedită.

„Nu ştiu traseul”, le-a spus şoferul agenţilor.

„Cum să nu ştiţi traseul? Şi mergeţi pe contrasens?”, a reacţionat unul dintre poliţişti.

Şoferul de autobuz din Galaţi care a circulat pe contrasens, lăsat fără permis

Poliţiştii gălăţeni au anunţat că şoferul de autobuz a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere.

„Autobuzul a circulat pe contrasens, pe strada Calea Galaţi (…). Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 870 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Galaţi, Gabriela Costin, conform Mediafax.

De asemenea, conducerea societăţii de transport public Transurb a anunţat că a demarat o anchetă şi că îl va sancţiona pe şofer.

„Este surprinzător pentru conducerea societăţii de transport. Şoferul este angajat de 30 de ani. El a rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile şi va intra în Comisia de Disciplină a societăţii unde va fi sancţionat conform regulamentului intern şi legislaţiei în vigoare”, a afirmat reprezentantul Biroului de Relaţii Publice al societăţii Transurb Galaţi.

Imaginile cu şoferul care a circulat pe contrasens au fost publicate pe Facebook de deputatul PMP Cătălin Cristache. Parlamentarul a precizat că mulţi şoferi vechi de la Transurb i s-au plâns că, în ultimii doi ani, a existat un val fără precedent de angajări pe bază politică în cadrul companiei.

„Acest filmuleţ reprezintă dovada vie a incompetenţei managementului şi a unei politizări fără precedent: dacă n-ai carnet PSD sau ALDE, eşti mâncat în Transurb. Poate că nu ştia traseul, dar şoferul din imagini care a mers pe contrasens nu ar fi trebuit să se apropie vreodată de volanul unui mijloc de transport în comun. Nu e amuzant deloc. Pur şi simplu, discutăm de un pericol public atât pentru călători, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic”, scrie deputatul PMP.

Marcel Vela a anunţat care e „acţiunea” pe care o pregătea „special”