Un şofer de TIR din Brăila este eroul Europei. Cum a salvat un coleg din Belarus de la moarte

Un șofer român de TIR a reușit să salveze de la moarte pe un cetățean din Belarus. Întâmplarea a fost povestită de Ilie Matei, zis „Omul Șoselelor”, pe pagina sa de Facebook.

07 iun. 2021, 06:27
Un şofer de TIR din Brăila este eroul Europei. Cum a salvat un coleg din Belarus de la moarte

Un şofer de TIR din Brăila, care se afla în cursă în Franța, a salvat un cetățean din Belarus de la moarte, susține lie Matei, zis „Omul Șoselelor”, pe pagina sa de Facebook. „„De data aceasta, doar tăria de caracter și curajul unui alt coleg al nostru, Vasile Marian pe numele lui, din Brăila, angajat al unei companii românești, au salvat atât viața colegului nostru, cât și a colegului din Belarus, parcat lângă el.” povestește Ilie ”Omul șoselelor”.

”În jurul orei 4.30, colegul nostru Marian Vasile, a coborât din camion să meargă la toaleta parcării, moment în care a observat o persoana în laterala remorcii. Imediat, omul nostru a făcut stânga împrejur, a sărit în camion, a încuiat ușile și a pornit motorul claxonând. Știa ce pățise colegul Mihai cu două săptămâni în urmă, așa că nu a riscat să se apropie de străinul din laterala remorcii. În acel moment, un alt atacator cu un obiect ascuțit de mărimea unei mini-săbii a venit la fereastra mașinii, strigând la el să nu mai facă gălăgie, asta în limba engleză. Atunci, a lovit cu mânerul sabiei ușa camionului, după cum se observă și în foto.

Şofer de TIR român, găsit mort într-o parcare din Italia

În acest timp, celălalt atacator a încercat să deschidă ușa remorcii, dar fără succes, camionul fiind dotat cu încuietori tipice remorcilor frigorifice. Văzând că nu are succes, au trecut la remorca colegului din Belarus, dar gălăgia făcută de Marian i-a pus pe fugă până la urmă.

Remarcând că în camionul de Belarus nu se mișca nimic după atâta zgomot, românul a bătut la ușile rusului, sperând că acesta este încă în viață. ”În cele din urmă, a reușit să îl scoată din cabină, acesta fiind gazat după metoda tipica folosită de hoții din Franța. Mirosul de gaz din cabină era pătrunzător, spune Marian. Omul era semidrogat de la gazul acela, când l-a dat jos din cabină.” a mai spus acesta

”După ce s-au liniștit, au sunat la Politie, în speranța că vor fi ajutați. Au fost redirectionați telefonic spre un vorbitor de spaniolă, acesta repezindu-i rapid – Sunt morți sau răniți? Nu, nu sunt. Și atunci ce doriți, mai exact? Păi, să ne ajutați, nu ne simțim în siguranță. A venit Jandarmeria, după mai bine de 1.30 h. Scenariul clasic – în loc să verifice numărul mașinii la care oamenii au reușit să facă poză, cei doi jandarmi au controlat actele camioanelor, actele mărfurilor și vizual au verificat și marfa rusului prin ruperea sigiliului de la remorcă.” a încheiat șoferul de TIR.

Un şofer de tir din România, amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța. Românul transporta aproape o tonă de droguri!

”Vin și eu cu o întrebare ce se află în ultima perioadă pe buzele tuturor ai noștri de pe șosele: Cum facem ca să ne apărăm în asemenea cazuri? Începem să ne înarmăm? Deja situația degenerează și doar reflexul de a fugi în cabină și a se încuia i-a salvat viața colegului nostru. Foarte important, atacatorii au fizionomii de europeni, nu imigranți”, a scris acesta pe Facebook.


loading...