Un șofer din București și-a luat adio de la mașina sa. Cât trebuie să plătească pentru a-și recupera autoturismul ridicat în urmă cu cinci luni

Un șofer din București și-a luat adio de la mașina sa care a fost ridicată în urmă cu cinci luni dintr-o stație de autobuz și asta pentru că are de plătit o sumă imensă pentru a o recupera.

26 oct. 2022, 23:04
Un șofer din București și-a luat adio de la mașina sa. Cât trebuie să plătească pentru a-și recupera autoturismul ridicat în urmă cu cinci luni

Șoferul și-a lăsat în urmă cu cinci luni, autoturismul marca Audi într-o stație de autobuz, motiv pentru care autoritățile au fost nevoite să o ridice. Nici până în acest moment proprietarul nu a mers să își recupereze mașina și asta pentru că are de plătit un preț mult mai mare decât valoarea propriu-zisă mașinii.

Citește și Sindicatul Europol publică imagini cu doi poliţişti care împing maşina de serviciu: Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi VIDEO

Proprietarul mașinii ar trebui să scoată din buzunar o taxă de 500 de lei, la care se adaugă câte 150 de lei pentru fiecare zi în care maşina a stat în depozitul autorităților. Astfel pentru cele cinci luni în care autoturismul a stat în custodia autorităților șoferul neglijent trebuie să plătească suma totală de 23.000 de lei. Mai scump decât dacă ar cumpăra o maşină la mâna a doua.

O altă mașină care a fost ridicată de autorități  în urmă cu șase luni, va ajunge în cel mult două săptămâni, la fier vechi și asta pentru că nici prorpietarul acesteia nu a mers să o recupereze.

Autoritățile vor încasa pe aceasta suma de 700 de lei, însă în acest fel vor reuși să scape de ea și să facă loc unui alt autoturism zace abandonată pe domeniul public şi devin în timp poate să devină o bombă ecologică.

Zilnic, polițiștii locali ridică zeci de maşini parcate ilegal. Parcul auto din Sectorul 6, are în aceste momente 200 de maşini care îşi aşteaptă zadarnic proprietarul și asta pentru că șoferii care merg să îşi recupereze maşinile parcate ilegal au de plătit o sumă fixă de 500 de lei, la care se adaugă şi taxa de depozitare, ajungând să plătească dublul prețului autoturismului.

Citește și Ministerul Mediului: Vânzarea autoturismelor electrice și hybrid a depășit anul acesta, pentru prima dată, vânzarea autoturismelor cu motoare diesel