Un şofer român de TIR a mărturisit că a ucis în Germania o femeie care făcea jogging

Un şofer român în vârstă de 40 de ani, suspectat de uciderea şi violarea unei studente franceze în 2014, în Austria, a recunoscut miercuri, în deschiderea procesului său în Germania, căa ucis o femeie care făcea jogging, în 2016, relatează AFP.

22 nov. 2017, 12:06
Un şofer român de TIR a mărturisit că a ucis în Germania o femeie care făcea jogging

Acuzatul, căsătorit şi cu copii, prezentat drept Catalin C., a mărturisit la Tribunalul din Freiburg că a lovit-o mortal pe o tânără germană care făcea jogging, în vârstă de 27 de ani, cu „o sticlă de şnaps”, fără să recunoască acuzaţia de viol.

Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. Aveam o agresiune în mine, dar nicio motivaţie sexuală„, a declarat el într-o scrisoare citită de avocatul său în şedinţă.

„Şocat” de propriul gest, pe care este incapabil să-l explice, el spune că era „beat” şi „deprimat” la momentul faptelor.

Potrivit acuzării, şoferul de TIR este acuzat că a agresat-o şi violat-o, în noiembrie 2016, pe Carolin Gruber, în timp ce aceasta făcea jogging într-o pădure în regiunea Freiburg, în apropiere de frontiera cu Franţa.

Potrivit unor elemente ale anchetei, victima a fost lovită în mai multe rânduri, în cap, cu o bară de fier, după ce a fost violată. Corpul ei a fost descoperit la câteva zile după ce a fost dată dispărută.

Domiciliat în regiunea Freiburg, şoferul a fost reţinut în iunie.

Catalin C. este, de asemenea, suspectat că a violat-o şi ucis-o, în ianuarie 2014, în Austria, pe Lucile Klobut, o tânără studentă franceză, în vârstă de 20 de ani, originară din regiunea Lyonului.

Ea a fost găsită moartă în dimineaţa lui 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn, la Kufstein, în Tirolul austriac, victimă a mai multor lovituri violente în cap.

Poliţia şi parchetul austriece au anunţat în ianuarie că cele două crime sunt legate de un mod de operare identic şi de aceleaşi urme de ADN prelevate de la locul celor două crime, comise la 400 de kilometri distanţă.

Catalin C.va putea să fie deferit justiţiei austriece abia după ce va da verdictul tribunalul de la Freiburg, probabil în decembrie, a declarat un purtător de cuvânt al instanţei pentru agenţia de presă DPA.

Citeşte şi Detalii halucinante despre crima comisă de fiul doctorului din Oradea. Le-a spus anchetatorilor de ce şi-a ucis prietenul cu ciocanul