Un şofer român de Uber din Marea Britanie a profitat că o clientă este oarbă şi a făcut un gest scandalos

Un șofer român de Uber din Marea Britanie este acuzat de fraudă, după ce și-a oferit un bacșiș de 20 de lire sterline de pe telefonul unei cliente oarbe.

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 17:43
Un şofer român de Uber din Marea Britanie a profitat că o clientă este oarbă şi a făcut un gest scandalos

Cornel Mihai, în vârstă de 32 de ani, a păcălit-o pe Victoria Oruwari, în vârstă de 39 de ani, să îi dea telefonul pentru că nu poate încheia cursa de pe telefonul său.

După ce a luat telefonul clientei, șoferul și-a dat un bacşiş de 20 de lire și cinci stele de raiting. Acum, bărbatul este acuzat de fraudă şi fals şi îşi va afla sentinţa pe 4 februarie, scrie Mirror.

Incidentul a avut loc pe 29 iunie, Victoria Oruwari declarând în faţa Curţii că românul a tot întrebat-o cum și-a pierdut vederea pe parcursul întregii curse, însă bărbatul a negat acuzaţiile.

Nu m-am simţit tocmai bine pentru că nu eraa treaba lui,a, dar eram în maşina lui şi m-am gândit că cel mai bine e să fiu politicoasă. Mi-a spus că am trecut cu bine mai departe şi că par fericită şi i-am răspuns «Da. Nu am de ce să fiu tristă», a declarat femeia.

Ce susţine şoferul de Uber

Bărbatul susţine că i-ar fi spus femeii că nu poate închide aplicaţia de taxi de pe telefonul lui şi că are nevoie să încheie cursa de pe al ei.

Mi s-a părut puţin ciudat, dar nimic din comportamentul lui nu m-a făcut să cred că nu sunt în siguranţă. Nu credeam că e ceva la mijloc, însă i-am arătat că am încredere în el ţinând cont de informaţiile pe care le aveam pe telefon”, a declarat Victoria despre incident.

Însă, înainte de a-i înmâna telefonul lui Cornel, femeia a dezactivat funcţia telefonului specială pentru persoanele nevăzătoare, funcţie prin care orice acţiune făcută pe telefon este descrisă de un sistem vocal.

Imediat, Victoria şi-a dat seama ce a făcut românul abia când a ajuns acasă, potrivit spuselor ei.  „Asta m-a făcut încă o dată să îmi dau seama că sunt mai vulnerabilă şi mai susceptibilă să fiu victima unei infracţionalităţi, însă pentru a avea o viaţă împlinită trebuie să am încredere în ceilalţi”, a declarat Victoria potrivit mirror.co.uk.

După ce a descoperit că i-au fost furaţi bani, Victoria l-a reclamat pe şofer companiei Uber care a acţionat imediat: i-a returnat suma şi l-am raportat pe Cornel Mihai la poliţie.