Un spital din Alep bombardat de forţele guvernamentale, 14 civili ucişi. Reacţie dură a SUA

Cel puțin 14 civili au fost uciși miercuri seară într-un raid aerian al forțelor guvernamentale siriene contra unui spital și unui imobil rezidențial controlate de rebeliune la Alep (nord-vest), a anunțat apărarea civilă.

28 apr. 2016, 03:44

„Cel puțin 14 persoane au fost ucise în această seară de lovituri aeriene contra spitalului al Quds și unui imobil rezidențial din apropiere în cartierul al Sukkari, la est de Alep”, a declarat pentru AFP apărarea civilă.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat că raidurile au fost efectuate de „avioanele regimului” de la Damasc.

Singurul pediatru din cartierele de est ale orașului Alep, controlate de rebeli, se numără printre morți, potrivit corespondentului France Presse.

Majoritatea pacienților din acest spital sunt în vârstă și bolnavi cronici.

Clădirea a fost serios avariată.

În ultimele zile, bombardamentele în provincia Alep, mai ales în orașul cu același nume, tăiat în două din 2012, s-au înmulțit, provocând de vineri moartea a peste o sută de civili.

Statele Unite au condamnat miercuri o lovitură aeriană aparent efectuată de forțele regimului sirian contra unei echipe de salvare luni în apropiere de Alep, informează AFP.

Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, și-a exprimat oroarea față de „multiplele lovituri aeriene” asupra echipelor de salvare ale apărării civile în apropiere de Alep, în nordul Siriei.

„Cel puțin cinci membri ai apărării civile au murit și alte victime nevinovate au fost rănite”, a spus el.

Toner a subliniat că aceste lovituri reflectă „o tendință abjectă” în tacticile folosite de regimul lui Bashar al-Assad, vizând în mod deliberat personalul medical în zonele deținute de rebeli.

Purtătorul de cuvânt a adus omagiu grupului de apărare civilă, numit „căștile albe”, pentru munca depusă de la începutul conflictului în urmă cu cinci ani și multor civili pe care i-a salvat.