Un stadion legendar va fi demolat! Comisia pentru patrimoniu cultural a dat avizul pozitiv

Celebrul stadion San Siro, cunoscut oficial drept ''Giuseppe Meazza'', pe care îşi dispută meciurile echipele de fotbal AC Milan şi Inter Milano va fi demolat. Legendara arenă, construită în 1926, şi înlocuirea sa cu un stadion nou de 60.000 de locuri.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 06:12
Un stadion legendar va fi demolat! Comisia pentru patrimoniu cultural a dat avizul pozitiv

Cluburile AC Milan, deţinut de fondul american Elliott, şi Inter Milano, care aparţine companiei chineze Suning, au depus o cerere comună anul trecut pentru ridicarea unui nou stadion în zonă.

Noua arenă este elementul cheie al unui plan imobiliar mai vast, de 1,2 miliarde de euro, în zonă, care include demolarea aproape tuturor vechilor instalaţii.

Citeşte şi: FRF a decis ca echipele să poată efectua cinci înlocuiri la un meci

Deşi aprobarea venită din partea Comisiei de patrimoniu cultural nu este decizia finală în acest proiect, ea reprezintă un pas important în implementarea planului.

Potrivit opiniei autorităţii municipalităţii din Milano, care este proprietara stadionului, arena nu are o semnificaţie arhitecturală care să împiedice demolarea sa. În urma mai multor renovări, a rămas doar o mică parte din stadionul construit în 1926.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 5, acuzată de activişti pentru demolarea Pieţei de Flori. „Au venit cu mascaţii”

Cluburile şi municipalitatea discută de luni bune pentru a găsi un acord în privinţa planurilor de înlocuire a arenei, supranumită ”Scala del Calcio”, cu referinţă la celebra clădire a operei din Milano.

Reprezentanţii primăriei, inclusiv primarul Giuseppe Sala, au contestat în mod repetat planurile de demolare a stadionului, iar cluburile au modificat proiectele iniţiale conform cărora întregul stadion era pus la pământ. Planurile actuale prevăd demolarea celei mai mari părţi a stadionului, dar păstrarea unei embleme a vechii arene, în jurul căreia cluburile să ridice noile instalaţii, informează Agerpres.


loading...