Un suedez îşi învaţă copiii să vâneze şi spune că îi ajută astfel să respecte animalele

Niklas Lundqvis (39 ani), un antreprenor din Soderhamn, Suedia, îşi ia copii cu el la vânat de reni, vulpi şi raţe şi speră că într-o bună zi aceştia îi vor călca pe urme şi vor deveni vânători, informează dailymail.co.uk. Copiii sunt înarmaţi cu arme de jucărie şi sunt învăţaţi de tatăl lor tehnici de vânătoare.  

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 09:08

Suedezul speră ca toţi cei patru copii pe care îi are, cu vârstele cuprinse între 1 şi 7 ani, să înveţe să respecte animalele. Iniţial Lundqvis a luat-o la partidele de vânătoare pe fiica lui de 7 ani, Signe, în ideea de a o învăţa pe aceasta să aprecieze şi să înveţe cât mai multe despre natură. Ulterior însă, şi ceilalţi trei copii, Herman (5 ani), Elsie (3 ani) şi Nils-Elmer (1 an), înarmaţi cu puşti de jucărie, au început să-şi însoţească tatăl la vânătoare şi poate că mai târziu vor vâna la rândul lor vulpi, raţe sau căprioare. Până atunci însă învaţă să stea liniştiţi în aşteptarea prăzii şi să se mişte fără să facă zgomot. 

Lundqvis declară că familia sa consumă carnea vânatului şi nu carnea cumpărată din magazin. El consideră că locul animalelor este în sălbăticie, nu în cuşti. El a primit o ofertă de la socrul său, în 2013, să se alăture unei echipe de vânătoare. Curios din fire, a vrut să vadă cum e să vânezi, aşa că s-a dus. Astăzi n-ar mai renunţa la asta pentru nimic în lume şi crede că aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-a luat în viaţă. Vânătoarea l-a învăţat să se calmeze şi să se conecteze cu natura.

„Pentru mine vânătoarea este un amestec între sută la sută concentrare, nemişcare şi relaxare. Cea mai mare parte o petreci uitându-te la nimic, dar chiar şi asta este nemaipomenit. Ce se întâmplă după câteva ore de stat în natură este că viaţa din jur începe să te ignore, aşa că se creează o conexiune foarte specială cu natura şi începi să observi fiecare lucru mărunt care se întâmplă în jurul tău”. 

„Copiii mei vor deveni la rândul lor vânători sau vegani, presupun”, mai spune el.

Niklas a fost copleşit de reacţiile pozitive pe care le-a primit pe Instagram, unde i-au fost lăudate metodele educaţionale şi chiar a fost declarat „tatăl anului”. 

„Până acum nu am primit nici o critică. Am crezut că fotografiile cu copii purtând puşti de lemn vor supăra pe unii vegani, dar nu s-a întâmplat aşa. Veganii care critică vânătoarea au dreptate, înţeleg punctul lor de vedere că-şi doresc ca animalele să trăiască. Dar eu doresc să le dau copiilor mei hrană sănătoasă şi bogată în proteine”.

 

Citeşte şi: Ion Ţiriac nu mai organizează celebra vânătoare de la Balc. Care este motivul