Un suspect cheie în ATENTATUL CU BOMBĂ din Turcia a fost ARESTAT. UPDATE

Autorităţile turce au arestat, sâmbătă, un suspect cheie în atentatul cu bombă soldat cu şapte morţi şi 23 de răniţi, în oraşul Diyarbakir.

02 apr. 2016, 09:51
Un suspect cheie în ATENTATUL CU BOMBĂ din Turcia a fost ARESTAT. UPDATE

UPDATE ora 17.35 Responsabilul prezumtiv al atentatului cu masina-capcana comis, joi, la Diyarbakir, in sud-estul Turciei, si in care au fost ucisi sapte politisti si alte 27 de persoane au fost ranite, a fost arestat sambata, transmite Agerpres.

Potrivit agentiei Dogan, suspectul a fost arestat in cartierul Kovakoy din Diyarbakir, principalul oras cu majoritate kurda din Turcia.

Iniţial, bărbatul a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă. Aceasta ar fi cel care a parcat maşina plină cu explozibili şi care a detonat-o în momentul în care un microbuz cu poliţişti a trecut pe lângă ea, pe o stradă aglomerată.

Vineri, autorităţile au arestat alte nouă persoane în acest dosar.

Militanţii PKK au revendicat vineri atentatul.

VEZI ŞI Atentat în principala autogară din oraşul turc Diyarbakir: 7 morţi şi 27 de răniţi bilanţ provizoriu VIDEO

Oraşul Diyarbakir, cu o populaţie de 600.000 de locuitori, se află în sud-estul preponderent kurd al Turciei, tulburat de conflicte zilnice între forţele guvernamentale şi insurgenţa militanţilor PKK.

Militanţii Partidului Muncitoresc Kurd (PKK) au renunţat la armistiţiu în iulie 2015 şi au demarat cea mai violentă insurgenţă din ultimele trei decenii.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.