Un tablou de Picasso, câştigat la o loterie internaţională cu un tichet de 100 de euro

Un american în vârstă de 25 de ani, Jeffrey Gonano, care a participat la o loterie internaţională caritabilă organizată pe internet în favoarea oraşului libanez Tyr, a câştigat, cu un bilet de 100 de euro, un tablou autentic semnat de Pablo Picasso, estimat la un milion de dolari, transmit AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 dec. 2013, 06:54
Un tablou de Picasso, câştigat la o loterie internaţională cu un tichet de 100 de euro

Jeffrey Gonano a fost unul din cele circa 40.000 de persoane care au participat la această loterie, o premieră în domeniu, a cărei tragere la sorţi s-a desfăşurat miercuri seara, la Paris, la casa de licitaţii Sotherby’s.

Tânărul american, care lucrează pentru o companie care comercializează aspersoare pentru incendii din Pennsylvania, a mărturisit pentru AFP că a decis să participe la loterie după ce a găsit un anunţ pe internet.

‘Căutam doar o operă de artă pentru mine. Mi-am spus că poate fi interesant şi, prin urmare, am cumpărat un tichet de 100 de euro’, a spus Gonano.

Pânza oferită în cadrul loteriei, intitulată ‘L’Homme au gibus’ (1914), a fost pus la dispoziţie de un colecţionar anonim Asociaţiei pentru salvarea oraşului Tyr, inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Fondurile adunate vor servi la finanţarea a două proiecte socio-culturale, între care crearea unui centru de artizanat în Tyr.

Vezi şi Licitaţie ameţitoare la Sotheby’s: 41 de milioane de dolari pentru amanta lui Picasso GALERIE FOTO