Un taifun puternic face RAVAGII în Japonia FOTO VIDEO

Un taifun puternic loveşte Japonia. Trei militari americani au fost ucişi de furtuna violentă. Multe locuinţe din arhipelagul Nipon au fost distruse de furtunile puternice, lăsând oamenii fără adăpost.

06 oct. 2014, 07:26

Trei militari americani au murit, după ce sudul arhipelagului a fost lovit de furtuna violentă, potrivit România TV.

Un student este dat dispărut după ce a vrut să facă surf pe valurile uriaşe, iar zece persoane au fost rănite, după ce rafalele puternice de vânt le-a smuls acoperişurile caselor.

Vezi şi Japonia, devastată de un taifun. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa VIDEO

Taifunul a ajuns, luni, în capitala ţării, Tokyo. Taifunul Phanfone a lovit duminică deasupra uscatului în oraşul Hamamatsu, din centrul Japoniei, a precizat Agenţia Meteorologică din Japonia.

Sute de mii de oameni au fost sfătuiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza pericolului alunecărilor de teren, a ploilor torenţiale, a râurilor umflate şi a vânturilor puternice în zonele de coastă ale ţării.

Duminică, o femeie în vârsta de 58 de ani a fost găsită moartă după ce a căzut de pe o stâncă din cauza vânturilor puternice de pe insula Okinawa, a relatat ziarul Okinawa Times, citat de Agerpres.

Trei aviatori americani au fost acoperiţi de valurile mari de pe insulă. Unul dintre cei trei a fost recuperat, însă, mai târziu, a fost declarat mort la un spital local. Ceilalţi doi aviatori sunt daţi dispăruţi, a precizat o declaraţie a bazei aeriene americane din Kadena (Japonia).

Este, de asemenea, dat dispărut un student, care a fost căutat de echipele de salvare în largul coastei oraşului Fujisawa, la sud de Tokyo, unde se pare că tânărul naviga, a anunţat postul de televiziune NHK, citat de DPA.

Companiile aeriene au anulat 608 zboruri programate pentru luni şi multe curse feroviare au fost la rândul lor suspendate, a mai mai precizat NHK.

Concentrarea pe taifunul Phanfone a oprit operaţiunile de căutare de pe Muntele Ontake din centrul Japoniei, unde la sfârşitul lunii trecute s-au produs erupţii care au provocat cel puţin 51 de morţi şi 12 daţi dispăruţi.

Autorităţile au avertizat că stratul greu de cenuşă de pe Muntele Ontake, înalt de 3067 de metri, prezintă risc de alunecare de teren, taifunul lovind insula principală.

Taifunul se manifestă prin vânt puternic, atingând viteze între 126 şi 180 kilometri pe oră, a precizat Agenţia meteorologică din Japonia.