Un tânăr a fost reclamat de propria soră că a plecat cu maşina la plimbare deşi era băut şi nu avea permis de conducere

Reclamat de propria soră că a plecat cu maşina la plimbare deşi era băut şi nu avea permis de conducere.

25 dec. 2019, 07:07
Un tânăr a fost reclamat de propria soră că a plecat cu maşina la plimbare deşi era băut şi nu avea permis de conducere

Un tânăr de numai 19 ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost reclamat la Poliţie chiar de propria soră, scrie monitorulsv.ro. S-a întâmplat luni dimineaţă, în comuna Ostra. Femeia în vârstă de 20 de ani le-a spus poliţiştilor că fratele ei i-a furat cheile la maşină şi a plecat la plimbare deşi nu avea nici permis de conducere şi era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au venit la locuinţa celei care a reclamat incidentul şi au constatat că maşina nu era acasă. La scurt timp după sosirea poliţiştilor, şoferul de ocazie a revenit acasă şi a fost luat ca din oală.

Citeşte şi Şofer băut şi fără permis, urmărit în trafic de poliţişti. A fost prins după ce a lovit maşina de poliţie şi un autoturism parcat

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

El s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”. Poliţiştii i-au oferit şi un „premiu” tânărului de 19 ani, mai exact o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.