Un tânăr bolnav de COVID-19, de la spitalul Victor Babeș, refuză intubarea cu oxigen. Nu crede în vaccin și nici în tratament. „E la limita dintre viaţă şi moarte”

Un tânăr bolnav de COVID-19 se află în pericol de moarte pentru că refuză tratamentul, mai exact oxigenul, din cauză că i-ar afecta alveolele pulmonare.

17 aug. 2021, 23:33
Un tânăr bolnav de COVID-19, de la spitalul Victor Babeș, refuză intubarea cu oxigen. Nu crede în vaccin și nici în tratament. „E la limita dintre viaţă şi moarte”

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, infectat cu Sars-Cov-2 și  internat la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, refuză tratamentul cu oxigen, deși are 80% din capacitatea pulmonară afectată.

Medicii se luptă din greu să-i salveze viața, iar potrivit doctorului Cristian Oancea, directorul medical al spitalului, pacientul a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19 Chiar dacă tânărul a ajuns în stare gravă, pe patul de spital din cauza bolii, el refuză oxigenul, convins că îi face rău, pentru că aşa a citit pe internet.

„Băiatul a venit în stadiu foarte avansat la noi, 80 la sută disfuncţie pulmonară, deşi avea două teste antigenice acasă realizate acasă şi erau negative. PCR-ul a decelat pozitiv şi la o zi după ce s-a internat în spital a trebuit să îl mutăm la Terapie intensivă şi încă o zi după aceea a trebuit să îl intubăm. Acum, colegii încearcă să îl salveze. E la limita dintre viaţă şi moarte”, a spus directorul medical al Spitalului „Victor Babeş”.

Un tânăr bolnav de COVID-19 refuză tratamentul și vaccinul: A citit pe internet că e dăunător

Tânărul nu a vrut să accepte oxigenul dintr-un motiv absolut halucinant, el a citit pe internet că acest tratament ar distruge alveolele pulmonare, deși bărbatul are mai mult de trei sferturi din capacitatea pulmonară compromisă din cauza Covid19.

De asemenea, pacientul nu și-a făcut vaccinul deoarece consideră că serul i-ar putea dăuna.

„A zis că a citit pe internet că oxigenul distruge alveolele şi că poate să fie toxic. Eram chiar cu rezidentul meu când făceam vizita. Când am întrebat de ce nu s-a vaccinat a spus că i-a fost frică, pentru că nu ştie, că, la fel, interesându-se pe internet, din surse neautorizate, a citit că poate să facă daune în viitor şi că nu sunt testate suficient, explicaţii de acest gen”, a mai spus dr. Oancea, potrivit CanCan.