Un tânăr din Cluj, care câștigă 8.000 de lei pe lună, cere sfaturi financiare online. Ce sugestii a primit de la internauți

Clujul este, statistic, orasul cu cele mai mari salarii din România, după București, asta mai ales de când a devenit un ”hub” al tinerilor care activează în domeniul IT și care au venituri între 8.000 și 25.000 de lei.

25 aug. 2023, 08:51
Un tânăr din Cluj, care câștigă 8.000 de lei pe lună, cere sfaturi financiare online. Ce sugestii a primit de la internauți

Cu un salariu de 8.000 de lei lunar, marea majoritate a tinerilor ar fi tentați să cheltuie banii pe călătorii, petreceri sau haine de firmă, dar există și persoane cumpătate și care privesc spre viitor, astfel încât își fac planuri și economisesc sau chiar caută oportunități de a investi parte din venituri.

Este și cazul unui tânăr din Cluj, care spună că are un salariu de 8.000 de lei și a apelat la mediul online pentru sfaturi financiare.

”Gestionare salariu 8.000 lei

Salutare tuturor! Urmează să mă mut singur in chirie. Cluj. Preconizez 350 euro/luna…400 cu utilități. Îmi dați va rog un sfat cum sa gestionez banii? Am rate de 1300 lei/luna.

Vreau sa încep sa investesc din bani, sa creez un fond de urgență, sa pun banii la bursa/să cumpăr aur/să cumpăr Bitcoin, idk, ce mă sfătuiți? Voi cat dați pe mâncare?

Mersi mult!”, a scris tânărul pe platforma Reddit, citat de Stiridecluj.ro.

Citește și: Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Găsește toate greșelile din imagine în doar 10 secunde

Postarea tânărului a generat sfaturi utile pentru economisire şi investiții pe termen lung.

„Ca sa știi cum să-ți gestionezi salariul, folosește regula 50/30/20. 50% din salariu pentru cele necesare traiului, adică mâncare, utilități, chirie etc. 30% pentru dorințe, gen ieșit la bere cu băieții, haine, telefon, laptop, vacanta etc. 20% investiții”, a fost una dintre sugestii.

„Eu zic ca poti sa pui deoparte un 1.500 chiar 2.000 lei pe luna daca ești disciplinat, hai sa zicem 1750″.

După ce ai 10k lei lichidități și 5k euro în depozit, poți să te apuci de investiții”, sunt doar câteva dintre soluțiile propuse tânărului de către internauţi.

Citește și: Mesajul unei fetițe care l-a făcut să plângă pe un salvamar: „Vă mulțumesc că ați avut grijă de noi”. Bilețelul micuței a emoționat o lume întreagă