Un tânăr din Constanţa, desemnat cel mai performant elev din România VIDEO

Mihai Radu Popescu are 17 ani şi a fost desemnat cel mai performant elev din ţară. Elevul studiază fizica din clasa a III-a şi a câştigat o mulţime de premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Din păcate, ca mulţi alţi tineri români de excepţie, şi Mihai şi-a propus să ia drumul Statelor Unite ale Americii.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 10:37
Un tânăr din Constanţa, desemnat cel mai performant elev din România VIDEO

Lui Mihai i-a plăcut fizica de la 8 ani. La început a fost curiozitate, apoi totul s-a transformat în pasiune.

„Am fost mereu curios în legătură cu lumea. Cum funcţionează, ce mecanisme sunt, din ce este făcută. Am reuşit să public un articol la International Space Development, în care ilustram o nouă tehnologie de a pune o centrală energetică în spaţiu”, a spus Mihai.

Elevul vrea să facă cercetare de nivel înalt sau inginerie şi îşi doreşte să dezvolte tehnologii noi, „să aduc omul pe o nouă treaptă”.

Deşi studiază foarte mult, Mihai îşi face timp pentru toate. Profesorii şi elevii de la Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa îi văd un viitor strălucit. „Îl văd cercetător într-un colectiv pluridisciplinar. Având în vedere că el are pasiuni în diverse domenii, va putea face orice”, a spus profesorul de fizică, Sanda Oprea.

În urmă cu trei ani, Mihai a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, iar anul acesta, Alianţa Colegiilor Centenare din România l-a desemnat cel mai performant elevi din România.