Un tânăr preot din Timişoara, răpus de coronavirus, după o scurtă şi foarte grea suferinţă

Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan (38 de ani) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă, anunţă Arhiepiscopia Timişoarei. Preotul a fost internat în urmă cu zece zile, fiind confirmat cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 17:47

Cu adâncă durere în suflet anunţăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis Arhiepiscopia Timişoarei.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, acesta a murit în urma unui stop cardiorespirator. Duhovnicul suferea de obezitate de grad I.

Citeşte şi Episcopul Ignatie s-a vindecat de coronavirus. Episcopia Huşilor face apel la oameni să respecte măsurile de prevenire a infectării

Imediat după ce a fost internat la spital, cei de la Spitalul Militar au făcut apel la cei vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă pentru preot.

Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan a fost diagnosticat cu COVID-19 şi este internat la Spitalul Victor Babeş secţia ATI. Facem un apel la pacienţii care au trecut prin boala şi doresc să doneze plasma Grup B III Rh pozitiv pentru tratamentul transfuzional care să crească şansa de însănătoşire a părintelui„, a anunţat Spitalul Militar.

Preotul Radu-Cosmin Bogdan a fost căsătorit şi a avut trei copii.

Colectivul Spitalului Militar Timişoara este alături de familia îndurerată soţia Macrina şi 3 copii Iustin, Teodora şi Sofia a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2. Sincere condoleanţe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!„, a transmis pe Facebook colectivul Spitalului Militar din Timişoara.