Un teren al Casei Regale din Masivul Bucegi arde de peste două zile

Un incendiu de vegetaţie, izbucnit în urma unui trăsnet, se manifestă, de aproximativ 48 de ore, în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale şi care este administrat de Romsilva, flăcările cuprinzând aproximativ 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie. UPDATE: Odată cu venirea serii, flăcările s-au extins, iar incendiul a devenit vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 14:19
Un teren al Casei Regale din Masivul Bucegi arde de peste două zile

O suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi de teren situat la 1.700 de metri altitudine în Masivul Bucegi arde de două zile, flăcările fiind vizibile din staţiunea Buşteni, autorităţile neintervenind pentru lichidarea incendiului întrucât zona este foarte abruptă şi face imposibilă orice intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Prahova, Sorin Vintilă, a declarat pentru Mediafax vegetaţia din zonă s- a aprins în urma unui trăsnet. 

Reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova a explicat că flăcările au cuprins vegetaţie de pe munte, că intervenţia în zonă este imposibilă inclusiv cu elicopterul şi că autorităţile monitorizează focul. Întrebat dacă există riscul extinderii incendiului, Vintilă a răspuns că un astfel de risc ar exista în cazul în care jar aprins rezultat din incendiu aluneca pe munte, pentru că în zonă este un perete stâncos abrupt.

Reprezentantul Romsilva a ţinut să precizeze că situaţia este „sub control” şi că autorităţile monitorizează incendiul.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că zona unde se manifestă incendiul este una foarte abruptă, iar drumul de pe Platoul Bucegi, unde urcă maşinile, şi până în zona focarului se parcurge în trei ore. El a precizat că în zona incendiului se poate interveni eventual cu un elicopter şi că în opinia sa este exclus ca incendiul să se extindă până în Buşteni, care este cea mai apropiată localitate de zona incendiului.