Un TIR a intrat într-un grup de pietoni, ucigând o persoană şi rănind alte cinci

Serviciile de urgenţă au fost chemate la faţa locului în jurul orei 7:45 după ce au fost informate că un TIR a intrat în mai multe persoane.

RomaniaTV.net
12 dec. 2018, 17:40
Un TIR a intrat într-un grup de pietoni, ucigând o persoană şi rănind alte cinci

Un TIR a intrat în mai mulţi pietoni care aşteptau autobuzul pe o stradă din Sydney, iar în urma incidentului o femeie a murit şi mai multe persoane au fost rănite, scrie Sydney Morning Herald, potrivit News.ro.

Serviciile de urgenţă au fost chemate la faţa locului în jurul orei locale 7:45 după ce au fost informate că un TIR a intrat în mai multe persoane.

Poliţia, care consideră că accidentul a fost cauzat de o boală de care suferea şoferul, a fost informată că TIR-ul, care transporta cărămizi, a intrat pe contrasens pentru ca apoi să lovească un stâlp de electricitate, o staţie de autobuz, o clădire şi mai mulţi pietoni.

O femeie de 44 de ani a murit, iar alţi cinci pietoni au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei dintre ei fiind transportaţi la spital. Şoferul TIR-ului a fost încarcerat în vehicul timp de 45 de minute şi apoi a fost transportat la spital în stare critică.

„Primii paramedici care au ajuns la faţa locului au găsit o scenă absolut oribilă. Pacienţii erau împrăştiaţi pe o distanţă considerabilă, în jur de 50 de metri, mai multe persoane necesitând îngrijiri medicale pentru a le aduce într-o stare stabilă”, a declarat şeful serviciului de ambulanţă, Steve Vaughan.

Şeful poliţiei, Andrew Holland, a precizat că martorii au declarat că TIR-ul a traversat rapid trei benzi. „A intrat într-un stâlp de electricitate, l-a doborât, iar apoi a intrat într-un grup de pietoni care aşteptau autobuzul”, a declarat el. Holland a declarat că TIR-ul a cauzat şi prăbuşirea parţială a unei clădiri şi a lovit mai multe semne de circulaţie care au rămas ataşate de faţa autovehiculului.