Un TIR care transporta sulfat de amoniu granulat s-a răsturnat în Braşov

Un TIR care transporta sulfat de amoniu granulat s-a răsturnat, joi, pe DN 13, la Pădurea Bogăţii, în judeţul Braşov, la locul accidentului fiind trimise o autospecială de stins incendii cu apă, un echipaj SMURD şi echipajul CBRN. Reprezentanţii ISU Braşov spun că substanţa este periculoasă doar în prezenţa unei surse de foc, ceea ce nu este cazul. Traficul în zonă este îngreunat.

RomaniaTV.net
27 sept. 2018, 11:29
Un TIR care transporta sulfat de amoniu granulat s-a răsturnat în Braşov

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, un TIR care transporta sulfat de amoniu granulat s-a răsturnat pe DN 13, la Pădurea Bogăţii.

La locul accidentului au ajuns o autospecială de stins incendii cu apă, un echipaj SMURD şi echipajul CBRN (chimic, bacteriologic, axiologic şi nuclear)

Reprezentanţii ISU Braşov au spus că substanţa transportată este periculoasă în prezenţa unei surse de foc, dar nu este cazul la acest accident. De asemenea, au fost scurgeri de motorină din rezervorul TIR-ului, dar motorina nu a intrat în contact cu încărcătura, au spus sursele citate.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul a fost blocat pe DN 13 Braşov-Rupea, la kilometrul 37+800 de metri, din cauza autotrenului care s-a răsturnat, nefiind înregistrate victime.

Ulterior, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a anunţat că traficul în zonă este îngreunat şi că intervenţia va fi de durată, întrucât este nevoie de intervenţia unei macarale de mare tonaj pentru repunerea TIR-ului pe roţi. Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor.


loading...