Un transportor blindat militar, testat pe o plajă din Piteşti

Au mers la plajă în Piteşti şi au avut parte de o demonstraţie militară gratuită. Oamenii au rămas muţi de uimire când au văzut că din apele râului Argeş apar utilaje de război. S-au liniştit repede când au aflat că se fac doar teste pentru a fi omologat noul model de transportor blindat al Uzinei Automecanică Moreni.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 05:35
Un transportor blindat militar, testat pe o plajă din Piteşti

Constructorii spun că este cel mai performant TAB fabricat în România. Lucru care trebuie însă demonstrat prin teste, ca cel la care au asistat oamenii veniţi la plajă pe malul Argeşului.

„Este obligatoriu ca aceste teste să se facă pentru ca acest produs să fie omologat şi să poată fi introdus in înzestrarea armatei române, dar şi a altor armate”, a declarat Cornel Dima, director generak Automecanica Moreni.

Vehiculul, botezat SAUR 2, poate rezista gloanţelor şi minelor. El este practic o variantă îmbunătăţită a blindatelor cu care militarii români merg în Afghanistan. În caz de nevoie i se poate ataşa şi un tun.

Cu toate că aparatura este de ultimă generaţie, acest tip de transportor este cel mai ieftin din lume, iar constructorii speră ca noul model să aibă succes şi în străinătate.

Automecanica Moreni este singura companie din România care produce transportoare blindate. Până în anul 2007, compania a fabricat 13.000 astfel de vehicule.