Un tren a luat foc în mers, în județul Bistrița-Năsăud. 20 de călători au fost evacuați

Pompierii intervin, marți, pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un tren, în județul Bistrița-Năsăud.

23 ian. 2024, 19:29
Un tren a luat foc în mers, în județul Bistrița-Năsăud. 20 de călători au fost evacuați
Incendiu la un tren aflat în mers, în județul Bistrița-Năsăud

Incendiu la un tren aflat în mers, îm județul Bistrița-Năsăud. 20 de persoane au fost evacuate.

„Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren pe raza localităţii Cociu. Din primele informaţii incendiul se manifesta la două vagoane”, a transmis, marţi, ISU Bistriţa-Năsăud.

În momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mișcare.

Citește și: Planul Roşu de Intervenţie în Timiș după un accident cu un TIR şi un autobuz. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina, în timp ce era urmărită de Poliție în Arad

„În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, au mai precizat pompierii, intervenţia fiind în plină desfăşurare.

Trafic feroviar blocat între staţiile Cernele şi Coţofeni din cauza unui deranjament provocat de un tren de călători

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță, marți, că circulația trenurilor pe relația Cernele – Coțofeni este închisă pe ambele fire, din cauza unui deranjament provocat de un tren Regio, care aparține operatoruluinațional CFR Călători.

Potrivit companiei, trenul Regio 2089, remorcat cu două locomotive, la ieșire din stația Coțofeni, a rupt pantografele celor două locomotive și linia de contact pe ambele fire de circulație.

Citește și: Accident grav în fața Palatului Parlamentului. O femeie a fost rănită

„Menţionăm faptul că, personalul de intervenţie al SRCF Craiova desfăşoară lucrări pentru remedierea deranjamentului cu 2 drezine pantograf. De asemenea, facem precizarea că operatorul naţional CFR Călători a fost informat să trimită  o locomotivă Diesel, pănă la remedierea şi repunerea sub tensiune, pentru a asigura continuitate în traficul feroviar”, a transmis compania.

Potrivit companiei, la ora transmiterii acestei știri, următoarele trei trenuri de călători sunt oprite temporar, acestea urmând să fie reînscrise în circulație cu locomotiva Diesel a operatorului:

  • R 2089 staționează în Coțofeni
  • R 2854 oprit în stația Răcari
  • IR 349 staționează între Ișalnița și Coțofeni.

„Durata lucrărilor de intervenţie pentru remedierea deranjamentului, care implică verificarea pe teren cu drezinele pantograf a întregii distanţe şi înlocuirea componentelor avariate, etape necesare pentru repunerea sub tensiune a secţiunii Cernele – Coţofeni, va fi de cel puţin 2 ore. În acest interval orar, pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar, aşa cum am menţionat anterior, operatorul naţional CFR CĂLĂTORI va asigura tracţiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjament”

, a transmis CFR.