Panică pentru pasagerii unui tren Săgeată Albastră, care a rămas fără frâne. „Ne întreba pe noi unde este” VIDEO

Câteva zeci de călători au văzut moartea cu ochii într-un tren săgeată albastră care a plecat din București spre Craiova. La un moment dat, mecanicul nu a mai putut opri trenul.

01 iun. 2021, 23:13
Panică pentru pasagerii unui tren Săgeată Albastră, care a rămas fără frâne. „Ne întreba pe noi unde este” VIDEO

Un tren Regio plecat de la București, care transporta peste 100 de persoane, a rămas fără frâne în zona gării Golești, anunţă România TV. Potrivit unui călător, mecanicul de locomotivă i-a transmis controlorului de bilete să tragă frâna de mână a trenului, dar acesta nu știa unde se află, întrebându-i pe călători daca l-ar putea ajuta în acest sens.

Un tren Regio care a plecat de la București și trebuia să ajungă la Craiova, via Pitești, a rămas fără frane după ce a trecut de localitatea Titu. Când și-a dat seama, mecanicul a început să strige.

Controlorul a căutat frâna de siguranță pentru că nu știa unde este. După câteva momente, acesta a întrebat călătorii dacă știu unde ar putea fi.

Microbuz plin cu români, accident cumplit în Austria. Două persoane au murit pe loc
„Din București s-a sesizat la mecanicul de locomotivă că legătură între conductori nu este corectă. Mecanicul a făcut de două ori apel la controlorul de tren, care nu a putut să îl ajute cu nimic, deoarece nu știa unde este frână de mâna. Acesta ne-a întrebat pe noi unde este frâna. Nu este normală o astfel de situație. M-am speriat foarte rău. Am trecut prin momente de groază. Mecanicul a sărit printre noi, ne-a spus să ne dăm la o parte, să îi acordăm culoarul liber, că să poată să ne salveze. A trebuit să treacă în cealaltă rezervă pentru a ne salva viețile. Erau peste 100 de persoane în tren”, a spus o pasageră a trenului rămas fără frâne.

După ce trenul s-a oprit singur la 300 m de gara Golești, peste 40 de persoane au fost asistate medical de două echipaje, unul de la ambulanță și unul de la SMURD. Mulți dintre pasageri au suferit atacuri de panică.

La scurt timp, a fost chemat un alt tren care i-a luat pe călătorii din gară și i-a transportat mai departe.

„Serviciul Județean de Poliție Transporturi Argeș a fost sesizat cu privire la faptul că un tren de călători care circula pe ruta București-Pitești-Craiova nu ar fi oprit la indicatoarele „STOP” amplasate la intrarea în stația Golești și a rupt macazul de linie. Trenul nu a deraiat și nu au existat victime. Cei aproape 40 de călători au fost preluați de un alt tren și și-au continuat deplasarea. La fața locului s-a deplasat echipa operativă a Serviciului Județean de Poliție Transporturi dar și o comisie de specialitate din cadrul Agenției de Investigare Feroviară Română, pentru efectuarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmit autoritățile.

Dezastru rutier! Un șofer drogat a accidentat 15 mașini și un tramvai. Vinovatul a încercat să fugă de la locul accidentul. Imagini de groază