Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong Un, observat prin satelit într-o staţiune balneară

Un tren special care i-ar aparține lui Kim Jong Un a fost observat în această săptămână în portul Wonsan, în care se află o stațiune balneară, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelitare, conform Reuters.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 08:46
Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong Un, observat prin satelit într-o staţiune balneară

Potrivit programului „38 North” care supraveghează activităţile Coreei de Nord, trenul a staţionat din data de 21 până pe 23 aprilie într-o gară de la Wonsan rezervată lui Kim Jong Un şi membrilor familiei sale. Cu toate acestea,Reuters scrie că nu a putut să confirme din surse independente această informaţie şi nici o eventuală prezenţă a dictatorului la Wonsan.

Citește și: Kim Jong-un a murit, susţine presa japoneză. Coreea de Nord, în stare de şoc

„Prezenţa acestui tren nu dovedeşte că liderul s-a dus acolo şi nici nu arată ceva despre starea sănătăţii sale, însă dă greutate unor informaţii potrivit cărora Kim se află într-o zonă rezervată elitei pe coasta de est a ţării”, scrie 38 North.

Mai multe publicaţii americane şi sud-coreene susțin că Kim Jong Un se află într-o stare gravă, în urma unei operaţii cardiovasculare, informaţii puse la îndoială în cercurile oficiale de la Beijing şi Seul.

Trei surse informate au declarat pentru Reuters că China a trimis în Coreea de Nord o echipă de oficiali însărcinaţi să consilieze cu privire la Kim Jong Un, inclusiv experţi medicali.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este pe patul de moarte, fără şanşe de recuperare, transmite presa chineză şi japoneză, conform New York Post

Kim Jong-un ar fi decedat, transmite televiziunea HKSTV din Hong Kong, în timp ce o altă publicaţie japoneză scrie că liderul nord-coreean este în „stare vegetativă”, după ce a suferit o operaţie pe cord la începutul lunii.

Directorul adjunct al televiziunii din Hong Kong susţine, însă, că liderul de la Phenian, Kim Kong-un, a murit, informaţia fiind confirmată de o sursă demnă de încredere.