Un tribunal din Istanbul a ordonat eliberarea condiţionată a preşedintelui Amnesty International

Un tribunal din Istanbul a ordonat miercuri eliberarea condiţionată a preşedintelui Amnesty International în Turcia, Taner Kiliç, judecat pentru apartenenţă la o organizaţie ''teroristă'', a anunţat ONG-ul.

15 aug. 2018, 18:39
Un tribunal din Istanbul a ordonat eliberarea condiţionată a preşedintelui Amnesty International

Instanţa ”a ordonat eliberarea sa condiţionată astăzi (…). Sperăm că va fi eliberat din închisoare în orele următoare „, a declarat Andrew Gardner, cercetător pentru Turcia în cadrul Amnesty.

Această nouă decizie a tribunalului a fost neaşteptată şi survine la o zi de la o decizie la fel de bruscă în alt caz judiciar: o instanţă a eliberat marţi seara doi soldaţi greci deţinuţi din martie în Turcia.

Procesul lui Kiliç a amplificat îngrijorarea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului cu privire la respectarea libertăţilor în Turcia de la puciul eşuat din iulie 2016, informează Agerpres.

După ce a supravieţuit loviturii de stat militare, guvernul turc a lansat acţiuni represive care au dus la închisoarea zeci de mii de oameni, între care jurnalişti critici la adresa regimului şi actori ai societăţii civile.