Un tribunal mexican a dat verdictul: El Chapo poate fi EXTRĂDAT în SUA

Un tribunal mexican a decis că baronul drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman poate fi extrădat în Statele Unite pentru a răspunde în instanță acuzațiilor, a anunțat luni autoritatea federală judiciară din Mexic, la două zile de la transferarea faimosului infractor într-o închisoare din Ciudad Juarez, în apropierea graniței cu Statele Unite, transmite Reuters.

09 mai 2016, 18:28
Un tribunal mexican a dat verdictul: El Chapo poate fi EXTRĂDAT în SUA

Guzman, liderul puternicului cartel Sinaloa, a fost cel mai căutat traficant de droguri din lume până în februarie 2014, când a fost capturat de forțe speciale mexicane.

Cu ajutorul unor complici din interior, ‘El Chapo’ a evadat în mod spectaculos, în iulie 2015, din închisoarea de la Altiplano (90 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico), printr-un tunel săpat sub dușul din celula sa.

După ce a fost închis din nou în ianuarie, autoritățile au luat măsuri excepționale pentru a evita ca Guzman să scape din nou, înainte de o posibilă extrădare în Statele Unite.

Citeşte şi Mexicul deschide calea extrădării lui „El Chapo” în SUA

Traficantul de droguri le-a cerut recent avocaților săi să accelereze extrădarea spre SUA din cauza maltratării la care este supus în închisoare, susține el. Această procedură poate dura până la doi ani, au afirmat apărătorii lui ‘El Chapo’.

Acesta va trebui să răspundă în fața judecătorilor americani la acuzații mergând de la spălare de bani la trafic de droguri, privare de libertate și crime comise în mai multe orașe din SUA, printre care Chicago, Miami și New York.