Un turc și-a construit o casă care se rotește după soare: ”Nu vor mai exista camere care să nu fie expuse la soare

Cemil Eksilmez, un antreprenor din cartierul Ardeşen din Rize, Turcia, a construit o casă cu două etaje care se roteşte la 360 de grade cu ajutorul roţilor şi a unei piste deşteapte.

23 ian. 2023, 11:20

Un turc şi-a construit o casă care se poate roti după soare cu o simplă apăsare pe buton, scrie dailysabah.com. Prototipul de casă din lemn, care a fost construit de o firmă de construcții din provincia Mării Negre, a devenit în scurt timp virală pe rețelele de socializare. Structura din lemn se poate roti la 360 de grade cu ajutorul unei telecomenzi.

Citește și: Călcâiul de la Aiud, un mister încă neelucidat. 50 de ani de întrebări fără răspuns. Este sau nu este un OZN

”Întotdeauna am încercat să facem față problemelor pe care le-am experimentat din cauza topografiilor noastre, cum ar fi cutremure și alunecări de teren. Putem schimba cu ușurință fațada casei, astfel încât fiecare parte a casa primește lumina adecvată a soarelui. Nu vor mai exista încăperi în casă care să nu fie expuse la soare, deoarece casa pe care am proiectat-o ​​se bazează pe dificultățile experimentate în această regiune.”, a spus Cemil Eksilmez.

Citește și: Vești proaste pentru români! Ce beneficiu pierd cei care nu stau la adresa din buletin

Casa care se rotește după soare atrage destul de mulți vizitatori curioși. Mulți s-au arătat interesați să achiziționeze o astfel de casă. Constructorul a primit deja multe comenzi și va începe construcția în luna mai.