Un turist american a trăit șocul vieții când a primit nota de plată într-un restaurant din Cluj: „De când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!

Un român care a trăit întreaga viață în Statele Unite ale Americii a venit în România în vacanță și cu scopul de a filma un documentar despre schimbările din țara noastră din ultimii zeci de ani.

30 nov. 2023, 15:14
Un turist american a trăit șocul vieții când a primit nota de plată într-un restaurant din Cluj: „De când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!
Un turist american a trăit șocul vieții când a primit nota de plată într-un restaurant din Cluj: „De când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!

Claudiu s-a născut și a locuit o viață întreagă în Statele Unite ale Americii, acolo unde mama lui a emigrat în anii 70. Și-a dorit o vacanță unică, așa că s-a gândit să vină și el în România, dar nu singur, ci alături de iubita lui, alături de care are de gând să viziteze Europa de Est. Vrea să realizeze un documentar pentru a le arăta tuturor prin ce schimbări a trecut și țara noastră în ultimii 50 de ani. În călătoria lui prin Cluj-Napoca, turistul a avut parte de un adevărat șoc.

Citește și: Un bărbat și-a găsit bicicleta fără șa, pedale și roți, după ce a lăsat-o legată pe prima stradă smart din Cluj-Napoca

Șocul trăit de un turist după o masă în Cluj

Un tânăr cu origini românești din SUA și-a dorit să plece în aventura vieții lui prin Europa de Est. A ales România unde, alături de iubita lui, a vrut să viziteze tot ce se poate. Trei orașe i-au captat în mod special atenția: Brașov, București și Cluj. În capitala Ardealului, însă, bărbatul a rămas cu un gust amar. După ce a luat masa la cel mai scump restaurant de acolo, devenit celebru după ce s-a aflat că un burger costă și 6.500 de euro, nota de plată l-a făcut să trăiască un șoc.

Claudiu a plătit circa 2.500 de dolari pentru tot ce a servit în locația respectivă. Bărbatul a rămas șocat atunci când a văzut un asemenea preț, căci, după cum spune chiar el, nici în alte țări foarte scumpe unde a fost nu a văzut asemenea prețuri.

„Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva! Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, iar eu chiar am umblat în țări scumpe, inclusiv în Singapore și Japonia. Și nu dorm la două stele și nici nu mănânc pe bancă în parc, ci mi-am permis peste tot restaurante bune. Mâncarea la restaurantul din Cluj a fost foarte bună, da, nimic de zis, dar am lăsat cred că echivalentul a vreo 2.500 de dolari. Și da, am mâncat, m-am îndopat, am și băut bine, dar parcă totuși a fost mult prea mult. Apoi, m-am gândit că în România sunt milioane de oameni care trăiesc cu salariul minim de 400 de euro și mi-a fost rușine, m-am simțit ca un individ parvenit care aruncă cu banii când alții flămânzesc”, a dezvăluit bărbatul, potrivit stiridecluj.ro

Un alt aspect care l-a surprinsfoarte mult sunt prețurile din supermarket. Claudiu consideră că acestea sunt destul de ridicate pentru salariile din România. Se întreba cum reușesc românii cu salarii mici să ducă o viață decentă cu asemenea costuri.

„Supermarketurile românești sunt cred că cele mai scumpe din Europa de Est. Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici. Iar lucrurile pare că nu s-au schimbat prea mult față de anii comunismului, mai ales că dacă mergi la țară sau într-un oraș mic vezi multă sărăcie. În orașele mari în care spuneam că am fost, lucrurile stau puțin altfel, lumea pare că are mai mulți bani, sunt restaurante scumpe, luxoase”, a mai spus acesta.

Citește și: Bucureștiul dă clasă Clujului! Cât a plătit un ardelean pentru 10 mici în Centrul Vechi. Bărbatul a avut parte de o surpriză totală