Un turist olandez ajuns în România a fost plăcut surprins de ce se întâmplă în București: „Am ieșit din hotel și sunt șocat”

Un turist olandez ajuns în România, cu peste un milion de urmăritori pe Tik Tok, a fost uimit de evenimentul „Străzile deschise” din București.

08 apr. 2024, 17:46
Un turist olandez ajuns în România a fost plăcut surprins de ce se întâmplă în București: „Am ieșit din hotel și sunt șocat”
Ce părere are un turist olandez despre București

Tom, un olandez foarte popular pe Tik Tok, unde are 1,2 milioane de urmăritori, a ajuns în București, iar vizita lui a coincis cu primul weekend în care a avut loc evenimentul „Străzi deschise” pe Calea Victoriei.

Turistul s-a arătat uimit de atmosfera din centrul Capitalei, subliniind că „oamenii își trăiesc viața la maximum”.

„Tocmai ce am ieșit din hotel și sunt șocat. Ce se întâmplă aici, pe străzile Bucureștiului? Este sâmbătă și străzile sunt închise pentru trafic, aparent – am întrebat – până la 10 seara. Și asta doar pentru că e vară, vremea e caldă…”, a declarat turistul, într-un clip postat pe Tik Tok.

Citește și: Șoc uriaș pentru doi turiști străini! Cât au plătit pentru burger cu cartofi prăjiți și suc: „Am crezut că este o greșeală”

„Sunt cozi lungi pentru înghețată, pizza este foarte populară, terasele sunt pline de oameni, pare un festival al pizzei și al berii în stradă. Baruri la modă, în trend, pline de oameni, peste tot. Oamenii de aici din București își trăiesc viața la maximum”, a adăugat turistul olandez.

@traveltomtom Streets closed ❌ off for traffic until 10pm? Only in Bucharest! 🙌🏽 In front of the Radisson Blu Hotel in central Bucharest they apparently close off the streets all summer long from 10am to 10pm on Saturdays and on Sundays! The street name is Calea Victoriei. Amazing street vibes and therefore definitely one of the best places to visit in Bucharest on the weekends ! #bucuresti #romania ♬ original sound – Traveltomtom

Străzi deschise, București – Promenadă urbană

Evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, sezonul 2024, a început sâmbătă, 6 aprilie. În weekend-uri, pe timpul zilei, Calea Victoriei va rămâne închisă pentru circulație până în luna octombrie.

Evenimentul se află la cea de-a patra ediție. Acesta se va desfășura în perioada 6 aprilie – 13 octombrie și cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite să transforme spațiul public în zone de relaxare temporare pentru locuitori și turiști.

Citește și: Vlogger din Asia, fascinat de București. Reacția fabuloasă a turistului când a circulat cu tramvaiul: „Unul dintre cele mai cool orașe din Europa”

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti, în calitate de operatori zonali.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că, de săptămâna viitoare, proiectul urmează să se extindă și în alte sectoare ale orașului.