Un urs a ATACAT o gospodărie din Moroieni, judeţul Dâmboviţa

Un urs a atacat, marţi, o gospodărie din localitatea dâmboviţeană Moroeni, unde a ucis un porc. Animalul a fost alungat de oameni, incidentul având loc în aceeaşi comună unde în urmă cu o lună un bărbat a fost omorât de un urs pe care îl braconase.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 13:22
Un urs a ATACAT o gospodărie din Moroieni, judeţul Dâmboviţa

„A fost într-adevăr un atac în satul Glod, din comuna Moroeni, la o gospodărie situată chiar lângă albia râului Ialomiţa, iar partea spre apă a locuinţei nu are gard. Oamenii spun că ursul a luat din coteţ un purcel de aproximativ 30-40 de kilograme şi l-a mâncat acolo, la faţa locului fiind găsite resturi din animal. Oamenii au aprins focul, au făcut zgomote, iar ursul a fugit”, a declarat primarul comunei Moroeni, Mihai Moraru.

Animalul nu a provocat alte distrugeri, iar oamenii spun că au făcut zgomote pentru a alunga ursul.

Ultimul atac al urşilor în satul dâmboviţean Glod, comuna Moroeni, a avut loc în 24 septembrie, când animalele au luat un porc dintr-o gospodărie şi l-au mâncat.

În 15 septembrie, un bătrân de 71 de ani a fost omorât, după ce a fost atacat de un urs în timp ce culegea prune, în livadă, cu alte trei persoane, în localitatea Dealu Frumos, din comuna dâmboviţeană Pietroşiţa.

În aceeaşi zi alte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost atacate de urs şi rănite, la Buciumeni. Ulterior, ursul a fost împuşcat, iar la autopsie s-a constatat că avea rabie. Astfel, pe o rază de 30 de kilometri în zona unde s-au produs atacurile ursului, a fost instituită carantină.

În 19 septembrie, un bărbat de 63 de ani din Moroeni a fost ucis de un urs. Incidentul a avut loc într-o zonă izolată, aflată în apropierea pădurii, iar poliţiştii au spus ulterior ca victima a braconat animalul, împreună ce alţi doi consăteni, cercetaţi în libertate de către oamenii legii.

Localităţile Moroieni, Pietroşita, Moroeni, Runcu şi Buciumeni sunt situate în nordul judeţului Dâmboviţa şi sunt învecinate.