Un urs a băgat spaima în localnicii din Dâmboviţa: „Seară de seară ne dă târcoale. Nu mai avem siguranţă”

Un urs a băgat spaima în localnicii din satul Cucuteni, judeţul Dâmboviţa. Oamenii se tem pentru siguranţa lor şi a animalelor din gospodării şi au cerut ajutorul autorităţilor.

08 iun. 2021, 11:03
Un urs a băgat spaima în localnicii din Dâmboviţa: „Seară de seară ne dă târcoale. Nu mai avem siguranţă”
Un urs a băgat spaima în localnicii din Dâmboviţa: "Seară de seară ne dă târcoale. Nu mai avem siguranţă"

Un urs a băgat spaima în localnicii din Dâmboviţa. De la începutul lunii mai, sătenii din Cucuteni nu mai au linişte. Aproape în fiecare seară un urs dă târcoale gospodăriilor, lâsând în urma lui pagube.

Un urs a băgat spaima în localnicii din Dâmboviţa

Citeşte şi Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov

Oamenii din Cucuteni spun că ursul a ucis mai multe animale și a distrus câțiva stupi de albine. De asemenea, aceştia se tem pentru siguranţa loc după ce câţiva săteni au dat nas în nas cu animalul pe străzile din sat.

De frică să nu le fie omorâte animalele, unii dintre ei stau de pândă.

„Am fost atacați de un urs. Seară de seară ne dă târcoale la gospodării, prin gospodării, pe drum, nu mai avem siguranță. Mi-a omorât două oi, un câine mi l-a atacat”, a povestit un localnic, potrivit ŞtirileProtv.ro.

Primarul a cerut ajutorul autorităților competente, însă până acum nu a primit niciun sprijin.

„Și-a făcut simțită prezența în satul Cucuteni din comuna Moțăieni un urs, care a atacat o stână de oi. În seara următoare a pătruns în gospodăria unui cetățean, unde a atacat un berbec. A mai distrus niște stupi”, a spus Florin Iordache primar comuna Moţăieni

Sătenii speră că autoritățile să relocheze ursul şi să fie dus departe, în pădure. Până atunci, nu își mai lasă copiii nesupravegheați și nici nu-i mai lasă să se joace prin poienile din împrejurimi, așa cum făceau până de curând.

Citeşte şi Doi vloggeri americani, fascinați de peisajele de pe Transfăgărăşan. Experienţa inedită pe care au avut-o cu urşii: „Nu am stat niciodată atât de aproape de un urs” VIDEO

În ultima perioadă, aparițiile și chiar atacurile urșilor în căutare de hrană s-au înmulțit.

Senator UDMR: „Urşii, un pericol real. Niciun animal nu valorează cât o viaţă de om”

Problema urșilor este scăpată de sub control iar în România nu există un cadrul legal adecvat pentru gestionarea acestei situații periculoase, afirmă viceliderul senatorilor UDMR, Fejer Laszlo-Odon, potrivit Agerpres. Mai mult, acesta susține că lipsa unor soluții legislative se datorează așa-zișilor „ecologiști de tastatură” care „transmit informații false în spațiul public”, punând astfel presiune pe Ministerul Mediului.

„Niciun urs nu valorează mai mult ca viaţa unui om. În judeţul Covasna, problema urşilor este scăpată de sub control. Animalele intră în gospodării, distrug bunuri şi pun în pericol viaţa oamenilor. Din păcate, nu avem cadrul legal adecvat pentru a gestiona această situaţie, pentru că „ecologiştii de tastatură” şi organizaţiile care se erijează în salvatori ai urşilor pun o presiune enormă pe Ministerul Mediului”, a arătat senatorul UDMR de Covasna, după ce a făcut mai multe vizite în circumscripţia electorală în care a fost ales.