Un urs a distrus casa unui politician. Animalul este înfometat şi a golit lada frigorifică. Bărbat operat la cap după ce a fost atacat de un urs

Un urs a distrus casa unui politician din Tușnad Sat, lângă Băile Tușnad, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Animalul era înfometat și a golit lada frigorifică, dar a făcut și alte distrugeri mari la demisolul casei unde a intrat.

27 iun. 2021, 13:56

UPDATE. Un bărbat care sâmbătă după amiază a fost atacat de un urs, în apropiere de Şugaş Băi, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la cap, după ce animalul a muşcat de mai multe ori craniul victimei. De asemenea, un urs a intrat în casa fostului primar din Băile Tuşnad, unde a provocat pagube materiale.

Un urs a distrus casa unui politician. ”A incercat sa intre la demisol distrugand pe jumatate o usa termopan, dupa a gasit un geam mai mic a intrat pe acolo s-a apucat de o lada frigorifica bineinteles a distrus tot, a desfacut lada, a mancat ce a putut sa manance, a scos afara tot si pe acolo pe unde a intrat a si iesit.

In Tusnad nu este o raritate si la restaurante si la casa oamenilor si peste tot vin ursii. De ani de zile se tot fac cereri dar in realitate nu se face nimic. Nu eram acasa, noi am fost plecati si dimineata cand am venit si am gasit ce se vede”, a spus fostul primar la Antena 3.

Un urs a distrus casa unui politician

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat  că propunerea de ordonanţă de urgenţă ce vizează intervenţia imediată în cazul urşilor care vin în zonele locuite va fi discutată în coaliţia de guvernare şi a punctat că obligaţia ministerului este să apere cetăţenii.

Citeşte şi: URS flămând, surprins cum fură o oaie din gospodărie. Un alt urs a atacat un om VIDEO

Obligaţia noastră, nu doar rolul, obligaţia noastră, a ministerului, este să apărăm cetăţenii, în primul rând şi, din acest punct de vedere, este absolut necesară o intervenţie imediată, rapidă, promptă, în cazurile de pericol. Vom face această propunere la nivelul Guvernului, propunerea va fi discutată inclusiv în coaliţie.

Am avut mai multe discuţii cu domnul viceprim-ministru Kelemen (Kelemen Hunor-nr), dânsul va susţine această discuţie în coaliţie, ne vom întâlni şi cu alte organizaţiile nonguvernamentale pentru a discuta această propunere„, a declarat Tanczos Barna în localitatea Sândominic.

Ministrul Mediului a subliniat importanţa prevenţiei atacurilor, pe lângă intervenţia imediată, în cazul urşilor care vin în localităţi şi a ţinut să precizeze că în niciun caz nu va fi vorba de vânătoare de trofee, aşa cum se vehiculează.